SAS Links første fly er ankommet til København

SAS Link har i dag modtaget det første af i alt seks Embraer-fly, der skal flyve på kortere ruter for SAS.   

I dag ankom det første fly til SAS Links flåde. Flyet fløj fra Exeter Airport i England til Københavns Lufthavn, hvor det landede kl. 20.55.

Der er tale om en Embraer E195LR, som netop er blevet svensk indregistreret. Flytypen har plads til 100-124 passagerer.

SAS oplyser, at linetraining af piloter vil begynde umiddelbart efter flyets ankomst til København.

”De piloter og kabineansatte, som er blevet ansat i løbet af de seneste måneder, har ventet længe på at komme i gang, fordi SAS Link ikke havde flyene klar. Vi er glade for, at de nu kan komme i gang med træningen, så de snart kan komme ud at flyve,” siger Thilde Waast, formand for Flyvebranchens Personale Union, der har forhandlet overenskomsten på plads for piloterne og de kabineansatte i SAS Link.

Nyt om passagerflyvninger senest fredag

SAS Link skal ifølge SAS flyve på ruter, der er urentable og uholdbare at flyve på med større fly. SAS Link vil benytte seks fly af typen Embraer E195, og SAS har tidligere annonceret, at de seks Embraer E195 vil blive leveret i første halvår af 2022.

Det er endnu uklart, præcist hvornår den første passagerflyvning vil finde sted. Tidligere lød det, at den første flyvning skulle finde sted i marts, men det er blevet forsinket, og SAS oplyser, at de vil melde nærmere ud senest fredag i denne uge.

”Det er efterhånden et godt stykke tid, siden SAS Link blev annonceret, og vi ved, at mange af medlemmerne er utålmodige for at komme i gang. Vi håber, at det her er begyndelsen noget godt. Vi vil i hvert fald gøre vores bedste for at repræsentere medlemmerne og håndhæve de vilkår, vi har aftalt i overenskomsten,” siger Thilde Waast.  

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev