SAS Link-ansatte stifter forening: Ny formand vil kæmpe for samarbejde

SAS Links første lokalforening er en realitet, efter at de kabineansatte har organiseret sig. Den kommende tid skal gå med at få SAS Link godt i gang, fortæller foreningens nye formand, der også vil samarbejde på tværs af medarbejdergrupper.  

De kabineansatte i SAS Link har organiseret sig og stiftet kabineforeningen SAS Link Cabin Union (SLCU). SAS Link begyndte de første flyvninger i april i år, og ifølge foreningens nye formand skal den nystiftede forening være et fast holdepunkt for de ansatte. 

”Kabineforeningen er noget af det vigtigste, der skal til, for at skabe en arbejdsplads med ordentlige vilkår, som vi alle har lyst til at være en del af og tage del i. Vores nye kabineforening betyder, at vi har et anker for de kabineansatte i SAS Link. Foreningen giver mulighed for at sikre vores vilkår, samtidig med at vi lykkes som nyopstartet virksomhed,” siger Sebastian Plindstrup Kolagar, der på den stiftede generalforsamling blev valgt som formand.

”Vi skal varetage medlemmernes interesser. Vi kommer til at repræsentere, hvad medlemmerne har af ønsker for fremtiden. Vi kan kun løse ting gennem samarbejde. Som tillidsvalgt arbejder jeg ud fra medlemmernes tilbagemeldinger fra hverdagen i kabinen og søger løsninger, hvor det er nødvendigt, i fællesskab med SAS, ” siger Sebastian Plindstrup Kolagar, der tidligere har været i Cityjet og derudover har en baggrund i sundhedssektoren.   

Samarbejde er nøglen

Fordi SAS Link er en nystartet virksomhed, er der stadig en del ting, der skal falde helt på plads, og det er vigtigt at tage tingene, som de kommer, fortæller Sebastian Plindstrup Kolagar.

”Der ligger en lang liste med ting, som skal afklares. Helt konkret drejer det sig blandt anden om, hvordan linecheckere skal honoreres. Der er masser at gribe fat i, men jeg er fortrøstningsfuld, og det skal nok falde i hak,” siger Sebastian Plindstrup Kolagar. 

Han fortæller, at han den seneste måneds tid har haft et tæt samarbejde med den nyvalgte formand i SAS Connects kabineforening, der blev stiftet i sidste uge. Han håber, at de to kabineforeninger sammen kan opnå resultater, og at der også kommer et samarbejde op at stå med de øvrige piloter og kabineansatte, der flyver for SAS Connect og for underleverandørerne i Cityjet og Xfly.  

”Vi håber, at vi kan stå sammen for at sikre, at forholdene bliver gode for os alle sammen. Forhåbentlig får SAS Link også sin egen pilotforening op at stå snart, og vi ønsker, at samarbejdet kan blive med alle foreninger inden for blå firkant.”

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev