SAS ansætter de første piloter og kabineansatte til dansk SAS Connect-base i november

SAS er gået i gang med rekrutteringen til dets nye danske platform, SAS Connect, og forventer at skulle bruge personale til 11 fly i det kommende år.

Interesserede piloter og kabineansatte kan nu søge danske ansættelser hos SAS’ platform SAS Connect. SAS forventer, at de første ansættelser til den nye, danske Connect-base kommer i november og december.

”Vi vil ansætte, i takt med at vi modtager nye leverancer fra Airbus. Vi forventer i alt 11 fly frem til oktober 2022. I lyset af pandemien og det stærkt konkurrenceprægede marked, som vi ser ind i efter corona, er der et behov for, at vi accelererer udviklingen af vores kommendes forretningsmodel, så vi skaber et stærkt SAS og sikrer både nuværende og fremtidige arbejdspladser i Skandinavien,” siger Eivind Bjurstrøm, VP Operations hos SAS.

SAS Connect vil operere med Airbus A320, og de første flyvninger fra den danske Connect-base begynder i første halvdel af februar næste år.

FPU sikrer dansk overenskomst, når SAS’ irske datterselskab opretter base i København

Connect får dansk base og ansættelser i helejet SAS-selskab

SAS Connect er det nye navn for SAS SAIL, der i en årrække har opereret fra baser i London og Spanien, hvilket umuliggjorde danske overenskomster. I maj blev en dansk overenskomst for piloter og kabineansatte på den kommende danske Connect-base forhandlet på plads mellem SAS og Flyvebranchens Personale Union.

”SAS er tilfredse med at have underskrevet en aftale med FPU, der sikrer gode skandinaviske arbejdsvilkår for SAS Connects base i Danmark. Med SAS Connect kan SAS bedre tilpasse sig forholdene i fremtidens luftfartsmarked og dermed beskytte skandinaviske arbejdspladser og skandinavisk infrastruktur,” siger Eivind Bjurstrøm.

Piloter og kabineansatte vil blive ansat i et helejet SAS-selskab, SAS Connect Crew Services, der er et dansk indregistreret selskab i SAS-koncernen.

Pilotforening om SAIL-aftale: Vi har sikret direkte ansættelser og gode startlønninger for dansk base

Gode skandinaviske løn- og arbejdsvilkår

Ifølge SAS skal SAS Connect forbinde Skandinavien med resten af verden på ruter, der er præget af stor konkurrence, og hvor der er efterspørgsel på fritidsrejser.  

Formanden for Flyvebranchens Personale Union, Thilde Waast, glæder sig over, at piloter og kabineansatte nu får mulighed for at søge job i et helejet SAS-selskab med dansk base og en god overenskomst, der er på plads fra begyndelsen.

”Vi havde frygtet, at SAS ville fortsætte med at benytte SAIL fra udenlandske baser med personale, der ikke var sikret ordentlige vilkår. Derfor var det så vigtigt, at vi fik en god overenskomst på plads i foråret,” siger Thilde Waast.

”Selvom flytrafikken er steget hen over sommeren, og en del piloter og kabineansatte er kommet i arbejde igen, er der stadig lang tid, til dansk luftfart bliver normaliseret. Vi glæder os over, at oprettelsen af et dansk SAS Connect betyder, at piloter og kabinepersonale nu kan søge danske ansættelser på gode skandinaviske løn- og arbejdsvilkår,” siger Thilde Waast.  

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev