Norwegian havde 1,4 millioner passagerer i november

Norwegian har fortsat fremgang i sit passagerantal og har det højeste passagertal for november måned siden corona-epidemiens start. Vintertrafikprogrammet bliver som planlagt reduceret i forhold sommerprogrammet.

Norwegian havde i november måned i gennemsnit 64 fly i drift og havde cirka 1,4 millioner passagerer ombord. Det er en forøgelse på 37 procent i forhold til sidste år.

”Selv om vi nu befinder os i lavsæsonen, kan vi se, at salget af flybilletter især til varmere himmelstrøg stadig ligger på et højt niveau. Jeg er særligt tilfreds med punktligheden, som i november måned har været årets bedste. Det er resultatet af indsatsen fra erfarne og engagerede kolleger, der altid sætter kunderne i første række,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegian havde i november 2019 2,3 millioner passagerer, men fløj i den periode også longhaul-ruter. Året efter var longhaul-produktionen og Norwegians danske datterselskaber gået konkurs, og selskabet havde kun 124.000 passagerer i november 2020.

Kapacitet justeret for vinteren

I denne november måned blev 99,7 procent af de planlagte flyvninger gennemført, og 90,3 procent af flyvningerne afgik til tiden.

Norwegians kapacitet i vinterprogrammet bliver tilpasset den forventede sæsonvariation med en reduktion på cirka 25 procent i forhold til sommerprogrammet.

”Vi står solidt og godt positioneret til at foretage de nødvendige sæsontilpasninger. Vi har justeret ruteprogrammet i lavsæsonen og har sikret os omkring 15 procent af vores estimerede brændstofforbrug i 2023,” siger Geir Karlsen.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev