Charterselskabet Jettime forventer at ansætte nye piloter i det kommende år. Det betyder, at selskabets nuværende piloter igen kan komme på fuldtid.
Piloterne i charter- og ACMI-selskabet Jettime vil fra januar 2023 igen kunne arbejde på fuldtid. Piloterne har som udgangspunkt været ansat på en 60 procents fleksibel deltidsansættelse siden foråret 2021, hvor Jettime genansatte de første konkursramte piloter.
Aftalen om en arbejdstid på 60 procent blev indgået mellem selskabet og den lokale pilotforening og trådte i kraft ved genopstarten af det nye Jettime. Det skete for at sikre, at alle piloter, der var ramt af Jet Time-konkursen i 2020, blev tilbudt genansættelse.
”Vi har 83 piloter ansat i Danmark, som kommer på fuld tid fra januar måned. Vi har haft en god, gensidig og fleksibel aftale. Vores produktion er gået op og ned, og mange har arbejdet mere end 60 procent specielt hen over sommersæsonen. I enkelte måneder har specielt vores instruktører arbejdet tæt på 100 procent,” siger Birthe Madsen, der er VP Management Support i Jettime og har ansvaret for selskabets overenskomster.
I deltidsaftalen fremgår det, at alle piloter skal tilbydes fuldtidsarbejde, så snart alle tidligere ansatte piloter er tilbudt genansættelse, og når selskabet igen skal ansætte nye piloter udefra. Det er selskabet nu klar til.
”Vi er overraskede over, hvor godt aftalen har fungeret i forhold til det marked, vi har været i. Det har været en fordel for begge parter. Alle tidligere Jet Time-piloter er blevet tilbudt genansættelse, og nu har vi mulighed for at få nye piloter ind,” siger Birthe Madsen, der forventer, at de nye piloter bliver ansat og trænet i foråret 2023, så de er klar til den kommende sommersæson.
God ordning, men økonomiske konsekvenser
I Jettimes pilotforening er der tilfredshed over, at piloterne nu bliver tilbudt at arbejde fuldtid. Det fortæller Brian Rasmussen, der er formand for foreningen.
”Vi er glade for, at vores medlemmer bliver tilbudt at arbejde fuldtid igen. Det var en god ordning, men den har også haft økonomiske omkostninger. Aftalen betød, at vi gik op til 40 procent ned i løn, og det har folk kunnet mærke. Især nu hvor inflationen går amok,” siger Brian Rasmussen.
Han fortæller, at pilotforeningen havde to formål med at lave aftalen. Alle konkursramte Jet Time-piloter skulle have tilbuddet om genansættelse, og firmaet skulle komme godt i gang.
”Det var nogle meget usikre tider, som krævede alternative løsninger, og aftalen var et fornuftigt grundlag at starte op på. Nu er firmaet kommet op at stå, og vi er glade for, at operationen er lykkedes, selvom det har haft økonomiske omkostninger. Vi glæder os over, at der er nye piloter på vej til Jettime. Det er et sundhedstegn og viser, at det går fremad,” siger Brian Rasmussen.