Kabinepersonalet i Air Greenland stemmer ja til ny overenskomst

Medlemmerne i kabineforeningen i Air Greenland (ACU) har stemt klart ja til den overenskomst, som bestyrelsen sammen med FPU har forhandlet på plads med Air Greenland. En stor dag for medarbejderne, fortæller formanden for kabinepersonalet.

Medlemmerne i Air Greenland Cabin Union, ACU, har i dag afsluttet afstemningen om den nye overenskomst.

75% af medlemmer stemte ja til den nye aftale, der nu blot mangler endelig godkendelse fra Air Greenlands bestyrelse og hovedbestyrelsen i FPU.

”Jeg er så glad for at se resultatet fra afstemningen blandt mine medlemmer. Jeg har oplevet en enorm opbakning, og jeg ved, at mine kollegaer glæder sig til at komme videre nu. Så det er en stor dag i dag og mange dage fremover,” siger Naduk Themotheussen, formand for ACU.

Ny overenskomst sikrer lønforhøjelse

Den nye overenskomst sikrer blandt andet, at de kabineansatte i Air Greenland får en pæn lønforhøjelse, og at medlemmerne får en bedre beskyttelse af deres frihed og arbejdstid.

Derudover indeholder den nye overenskomst også en aftale om mulighed for kønsneutrale uniformer for de kabineansatte. Hvordan uniformerne skal se ud, vil selskabet med indspark fra medarbejderne definere i løbet af 2023.

”Jeg vil gerne rose selskabet for at gå med til dette ønske fra medarbejderne. Det er et lille skridt, der betyder meget for os. Det bidrager til, at alle kabinemedarbejdere kan udtrykke sig frit og blive accepteret. Jeg er sikker på, at vi i fællesskab med selskabet finder en løsning, der kan styrke arbejdsmiljøet og trivslen i kabinen” siger Naduk Themotheussen.

En sikker og spændende fremtid

Forhandlingerne mellem ACU, FPU og Air Greenland har stået på siden efteråret 2021. Parterne nåede i mål med en ny overenskomst den 30. november efter 28 timers forhandlinger i forligsinstitutionen.

”Jeg er stolt over det resultat, som ACU-bestyrelsen opnåede på vegne af medlemmerne, og jeg er rigtig glad for, at vi i fællesskab med Air Greenland kunne undgå den varslede konflikt,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

“Tre fjerdeldele af medlemmerne stemte ja, og det resultat vidner om, at vi har indgået en rigtig god aftale for kabinen. Både FPU og vores medlemmer i Air Greenland ser nu frem til et godt samarbejde med selskabet i den kommende tid,” siger Anders Mark Jensen.

Air Greenland beskæftiger omkring 50 kabinemedarbejdere på deres flyvninger mellem København og Kangerlussuaq samt indenrigs i Grønland.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev