FPU søger årets tillidsrepræsentant i luftfart: Indstil din favorit nu

Fagforeningen FPU, der repræsenterer mere end 2.000 piloter, kabineansatte og AFIS-operatører, har netop lanceret kampagnen “Årets tillidsrepræsentant i luftfart 2023”. Det er medlemmerne i fagforeningen, der indstiller kandidaterne til prisen.

Har du haft en ekstraordinær god oplevelse med en af dine tillidsrepræsentanter gennem det seneste år? Måske har du fået lige den hjælp, du manglede, eller også ved du fra dine kollegaer, at netop din arbejdsplads har en af branchens bedste tillidsrepræsentanter?

Hvis der er tilfældet, kan du nu give udtryk for din glæde ved at indstille din tillidsrepræsentant i FPU til den fornemme hæder: Årets tillidsrepræsentant i luftfart 2023.

Prisen går til den tillidsrepræsentant i FPU, der i løbet af året har ydet en ekstra indsats for sine medlemmer. En indsats, der måske er kommet til udtryk gennem nogle svære overenskomstforhandlinger, en fagretslig sag eller bare en generel lyst til at hjælpe. I sidste ende – og vanen tro – er det dig som medlem, der bestemmer, hvem der skal indstilles til prisen og hvorfor.

”Luftfart er fyldt med passionerede og hårdtarbejdende tillidsrepræsentanter, som vil gøre en ekstra indsats, fordi de elsker deres fag. Og det er der nogle gange hårdt brug for i netop vores branche. Vi ses ikke til daglig med alle vores kollegaer på kontoret, vi er tit langt væk hjemmefra, og vores lønninger afhænger af alle mulige tillæg, som kan være svære at overskue,” siger Thilde Waast, formand for FPU.

”Jeg er stolt af, at FPU har mere end 100 mennesker, der gerne vil gøre den ekstra forskel for medlemmerne.
Som fællesskab vil vi gerne hylde de folk, og derfor kårer vi igen i år prisen som årets tillidsrepræsentant i luftfart. Jeg glæder mig til at læse alle indstillingerne og se, hvem der render afsted med prisen i år,” siger Thilde Waast.

Det er anden gang, at FPU kårer årets ildsjæl blandt fagforeningens mange tillidsrepræsentanter.

>> Kabineformand i DAT løb med æren: Læs her, hvorfor Julia blev årets tillidsrepræsentant i 2022

Sådan findes vinderen

Alle medlemmer i FPU kan indstille en kandidat til at blive årets tillidsrepræsentant. Vinderen findes blandt alle indstillingerne onsdag den 13. december 2023.

For at gøre processen så retfærdig som muligt, bliver vinderen udvalgt af Forretningsudvalget i FPU. Det gælder altså ikke om at få så mange ”stemmer” som muligt.

”Man kan være årets tillidsrepræsentant uanset, om man repræsenterer 200 piloter i et internationalt luftfartsselskab eller fire medlemmer i en regional lufthavn. De afgørende egenskaber er nøjagtig de samme: Man skal være en trofast støtte for alle sine medlemmer, være dedikeret og fagligt dygtig, og så skal man være en rollemodel for alle flyvende. Det er store krav, men vi har heldigvis mange mennesker af den støbning i FPU,” siger Thilde Waast.

Sådan indstiller du din favorit

Hårdtarbejdende, troværdig, rummelig og en dygtig forhandler.

Hvis du kan sætte de ord – og måske mange flere – på din tillidsrepræsentant, kan du indstille vedkommende til at blive Årets tillidsrepræsentant i luftfart 2023.

Udfyld blanketten her

Og gør dig endelig umage med din indstilling. Det er op til Forretningsudvalget i FPU at beslutte vinderen, og den beslutning sker på baggrund af indstillingerne fra dig og dine kollegaer i branchen.

Sidste frist: 5. december 2023 kl. 23:59
Vinderen kåres: 13. december 2023

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev