Finnair aflyser 550 afgange

Finnair vil i dag og i morgen aflyse cirka 550 flyvninger på grund af en politisk strejke, som vil påvirke både Helsinki Lufthavn og Finnairs operationer.

Finnair oplyser, at strejken vil forstyrre Finnairs operationer i Helsinki Lufthavn væsentligt og påvirke næsten alle deres kritiske funktioner.

Strejken og arbejdsnedlæggelserne involverer flere fagforeninger og forbund, herunder SAK, STTK, JHL og Akava. De ansattes fagforeninger er imod den finske regerings reformer af arbejdslivet og beskæringer i social sikring. Mere end 300.000 mennesker forventes at være en del af strejken.

“Det virker urimeligt, at en politisk strejke, som intet har at gøre med Finnair, skaber problemer for så mange af vores kunder,” siger en talsperson fra Finnair til den finske nyhedskanal Yle.

Luftfart, offentlig transport, butikker, dagplejer, byggepladser og en lang række andre arbejdspladser vil være påvirket af strejken.

“De første nedskæringer, der påvirker de arbejdsløse, er allerede trådt i kraft, og regeringen forbereder allerede yderligere tiltag. Mindre jobtryghed, ubetalt sygeorlov og begrænsninger i retten til at strejke er lige rundt om hjørnet. Angrebet på medarbejderrettigheder vil muliggøre en massiv stigning i social ulighed i Finland,” siger Jarkko Eloranta, formanden for SAK, fagforeningernes hovedorganisation.

Alle Finnairs afgange mellem København og Helsinki i dag og i morgen er aflyst.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev