Corendon Airlines vil flyve danskerne sydpå: FPU er i dialog med Corendon om kommende baser

FPU og Corendon Airlines har indledt samtaler om to kommende danske baser. Det sker, efter at Corendon Airlines har annonceret, at de planlægger at basere fly i Danmark.

Næste sommer vil det tyrkiske flyselskab Corendon Airlines basere fly i Billund og Københavns Lufthavn. Flyene skal flyve mod klassiske feriedestinationer som Spanien, Grækenland og Tyrkiet.

FPU har derfor sendt overenskomstkrav til flyselskabet Corendon Airlines og dets søsterselskaber, maltesiske Corendon Airlines Europe og hollandske Corendon Dutch Airlines, for at igangsætte overenskomstforhandlinger.

”FPU er nu i kontakt med selskaberne og har startet den indledende dialog. Vi sørger altid for at lægge overenskomstkrav, når nye selskaber etablerer sig i Danmark. Kun på den måde kan vi beskytte forholdene for piloter og kabineansatte her i landet. Vi afventer nu Corendon Airlines’ forslag tid mødedatoer, og vi ser frem til at høre fra dem,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

Corendon Airlines planlægger flyvninger til blandt andet Gran Canaria, Tenerife, Mallorca, Kreta og Rhodos.

Corendon vil ikke benytte lokalt ansatte

Corendon Airlines vil ikke benytte lokalt ansatte i Danmark. Det skriver luftfartsmediet Check-In. I stedet vil de bruge ansatte fra Tyrkiet og fra andre steder i Europa.

FPU er nu ved at undersøge, hvordan ansættelsesforholdene bliver, oplyser Anders Mark Jensen.

Corendon Airlines blev grundlagt i Holland og havde sin først flyvning i 2005. Selskabet benytter udelukkende Boeing 737-800.

Corendon Airlines vil basere to fly i København i København og et fly i Billund.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev