Brussels Airlines udfaser CityJet-fly

Irske CityJet, der blandt andet flyver for SAS, må se sine fly erstattet hos kunden Brussels Airlines, skriver Aviation24.be.

CityJet har opereret Sukhoi SuperJet 100, et jetfly med plads til 98 passagerer, for det nationale belgiske luftfartsselskab siden 2017 på en to-årig aftale.

Driften har imidlertid været alt andet end tilfredsstillende, med stribevis af forsinkelser, aflysninger som følge af perioder med fire af seks fly ude af drift.

Den nuværende aftaler udløber til marts 2019, men allerede nu har Brussels Airlines hevet en ny operatør ind i form af Air Nostrum, hvem CityJet indledte et tættere samarbejde med tidligere på året.

CRJ1000-fly ind på CityJet-ruter

Air Nostrum indsatte således allerede 28. oktober 2018 en CRJ1000 for Brussels Airlines, der ifølge Aviation24.be får følgeskab af en CRJ900 i december 2018. Yderligere to CRJ-fly forventes ifølge Aviation24.be sat i drift i januar.

Brussels Airlines siger imidlertid til CHECK-IN.dk, at der endnu ikke er truffet endelig beslutning om CityJets fremtid hos Brussels Airlines.

Det er ikke kun hos Brussels Airlines, man har haft sine udfordringer med CityJet.

SAS måtte således starte efteråret med at hive seks forskellige luftfartsselskaber ind, hvor CityJet ikke kunne levere. SAS angav på dette tidspunkt crewmangel som årsag.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev