Weekendens forhandlinger med Malta Air førte ikke til resultater

I weekenden var FPU og Ryanair-datterselskabet Malta Air endnu engang samlet i Forligsinstitutionens regi for at prøve at nå til enighed om en overenskomst for en kommende base i Billund.

FPU og repræsentanter fra Ryanair-datterselskabet Malta Air er endnu ikke nået til enighed om en overenskomst for de piloter og kabineansatte, der skal arbejde på selskabets kommende base i Billund.

De to parter har den seneste måneds tid frivilligt forhandlet med Forligsinstitutionen som mediator for at få en overenskomst klar, når basen i Billund efter planen åbner den 27. oktober.

”Vi havde håbet, at vi kunne nå til enighed med Malta Air i denne weekend, men vi må desværre konstatere, at vi heller ikke nåede frem til et resultat denne gang. FPU vil nu tale med vores bagland, så vi kan finde ud af, hvilke skridt vi sammen kan tage herfra,” siger Anders Mark Jensen, næstformand i FPU.

Ryanair annoncerede i maj, at selskabet vil oprette en dansk base og placere to fly i Billund fra slutningen af oktober i år. Under forhandlingerne hen over sommeren meddelte Ryanair FPU, at det vil blive datterselskabet Malta Air, der skal operere fra basen i Billund. Ansættelserne bliver dermed i det maltesiske datterselskab og ikke direkte i Ryanair.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev