Ryanair annoncerer base i Billund uden at have en dansk overenskomst klar

Det irske lavprisselskab Ryanair har i dag annonceret, at selskabet til efteråret åbner en base i Billund med to fly. FPU er overrasket over, at Ryanair igen forsøger at lave en base i Danmark uden at have indgået en dansk overenskomst.

FPU har gennem længere tid forhandlet med Ryanair for at sikre, at selskabets ansatte i Danmark kan få ordnede vilkår. Alligevel vælger Ryanair nu at annoncere åbningen af en base i Billund, under at overenskomstforhandlinger er faldet på plads.

”Vi har arbejdet hårdt for at få en god dialog og et godt forhandlingsklima med Ryanair, der kan føre til overenskomst og gode arbejdsvilkår for de ansatte i Ryanair. Derfor kommer det bag på os, at vi på trods af flere møder og hyppig mailudveksling først får det at vide i dag,” siger Thilde Waast, FPUs formand.

Ryanair placerer to fly i Billund fra slutningen af oktober i år og opretter 16 nye ruter. Ryanair forventer, at det vil føre til 60 lokale jobs.

Tilbage i 2015 valgte Ryanair at lukke sine baser i Danmark i stedet for at forhandle en overenskomst for deres ansatte baseret i Danmark. De seneste år har Ryanair og FPU været i dialog om at lave en overenskomst.  

”Hvis de vil åbne en base i Danmark, skal det foregå på en god dansk overenskomst med rimelige løn og arbejdsvilkår. Det har vi gjort Ryanair opmærksom på. Vi er glade for, at Ryanair anerkender det på pressemødet i dag, men vi er desværre stadig langt fra hinanden, når det kommer til indholdet af en aftale. Vi håber, at vi kan få en løsning ved forhandlingsbordet inden opstart af basen, uden at vi skal igennem det samme som i 2015,” siger Thilde Waast.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev