Ryanair tøver med at anerkende fagforeninger i hjemlandet

Store løfter fra Ryanair om at anerkende fagforeninger og deres krav om overenskomst ville ingen ende tage i december 2017.

Piloterne havde med deres fagforeninger i ryggen varslet strejke og topchef Michael O’Leary var trængt op i en krog. Løsningen blev en kovending i det ellers fagforenings-sky luftfartsselskab.

Siden er det dog gået trægt med at sætte handling bag løfter, og nu tøver ledelsen i Europas største lavprisflyselskab med at anerkende den irske fagforening FORSA/IALPA som repræsentanter for piloterne i selskabets hjemland.

Det skriver Reuters.

Ryanair utilfredse med krav

Ryanairs personaledirektør, Eddie Wilson, skriver i et brev 13. april 2018, som nyhedsbureauet har set, at en række af FORSA/IALPA’s krav til ændringer i Ryanairs udkast til en overenskomst er »fuldstændigt uacceptable«.

Ifølge Reuters fremgår det af Wilsons brev, at uenighederne drejer sig om vagtplaner, konfliktløsning og Ryanairs krav om at fagforeningerne skal anerkende selskabets lavprismodel.

En talsperson fra FORSA/IALPA siger til Reuters, at man ikke kommenterer på igangværende forhandlinger.

Irland er langt fra det eneste land, hvor Ryanair har udfordringer med at finde fælles fodslag med sine ansatte. Tidligere på måneden gav tre dages strejke blandt kabinepersonalet i Portugal en tydelig indikation af, at Ryanairs vilje til at anerkende fagforeninger langt fra er betingelsesløs.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev