Piloter betalte tusinder af kroner til Primera kort før konkurs

Kort før konkursen i Primera Air blev piloter bedt om at indbetale penge til deres arbejdsgiver for omskolingskurser i forbindelse med at kunne flyve bestemte typer fly.

20.000 euro – svarende til 150.000 danske kroner – betalte piloterne af egen lomme, skriver Ekstra Bladet, som har talt med flere af piloterne. Ingen af dem ønsker at stå frem af hensyn til deres fremtidige karriere.

Ifølge Ekstra Bladet er kuratorerne i Primera Air nu ved at undersøge, hvorvidt selskabet har drevet forsøget på overlevelse for langt.

Har måske solgt kurser trods viden om konkurs

Undersøgelserne går dels på piloternes indbetalinger til selskabet. Derudover vil kuratellet også se på, at selskabet fortsatte billetsalget indtil en time, før man meldte konkursen ud.

»Hvis man har solgt det (eksempelvis billetter eller kurser red.) på et tidspunkt, hvor man godt vidste, at det ville man formentlig ikke kunne levere varen på, er det noget, vi skal kigge på. Så kan man i givet fald ifalde erstatning hos dem, man får kredit hos« siger Finn Lynge Jepsen til Ekstra Bladet.

Finn Lynge Jepsen, den ene af tre kuratorer for konkursboet, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at der er meget få penge i konkursboet. Under en million kroner.

De foreløbige krav mod Primera Air hober sig op mod 913 millioner kroner fordelt på 500 kreditorer.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev