Norwegian: Vi har i 2023 opnået det bedste driftsresultat i selskabets historie

Norwegian har i dag offentliggjort resultatet for fjerde kvartal og det foreløbige årsresultat for 2023. Der er tale om det højeste driftsresultat i selskabets historie.

For hele året 2023 leverede Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 2.232 millioner norske kroner (1.469 millioner DKK). Det er det højeste driftsresultat i selskabets historie.

Likviditetsgraden blev forbedret i løbet af kvartalet til 9,5 milliarder norske kroner (6,2 mia. DKK) ved årets udgang.

”Jeg er meget glad for at kunne sige, at Norwegian i 2023 opnåede det bedste driftsresultat i selskabets historie. Vores loyale kundebase fortsatte med at vokse, og vi er taknemmelige for den tillid, de viser os hver dag. Kolleger, på tværs af hele selskabet, arbejder hver dag utrætteligt for at sikre en fremragende drift – lige fra planlægningen af vores netværk og services til den daglige drift,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Norwegians flåde bestod ved årets udgang af 87 fly, hvoraf 20 af dem var 737 MAX 8-fly.

Forventer endnu bedre driftsresultat for 2024

I fjerde kvartal leverede selskabet et driftsresultat (EBIT) på 328 millioner norske kroner (215 millioner DKK). Resultatet før skat (EBT) endte på 1.804 millioner norske kroner (1.187 millioner DKK) for hele året 2023 og 208 millioner (137 millioner DKK) i fjerde kvartal.

”Tallene afspejler Norwegians evne til at levere stærke resultater ved at reducere kapaciteten i den mere stille vinterperiode. Flyselskabet er fortsat blandt de bedste i Europa, når det gælder punktlighed og regularitet,” skriver Norwegian i en pressemeddelelse.

For hele 2024 estimerer Norwegian en samlet produktion (ASK) på omkring 36 milliarder sædekilometer, hvilket svarer til en vækst på omkring 12 procent fra 2023. Selskabet forventer, under visse forudsætninger, at resultatet for 2024 vil blive forbedret, og forventer på nuværende tidspunkt et driftsresultat (EBIT) i intervallet 2,5 til 3,2 milliarder norske kroner.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev