FPU varsler konflikt mod North Flying

FPU har sendt konfliktvarsel til det nordjyske flyselskab North Flying. Konflikten er varslet til at begynde den 16. august.

Det nordjyske flyselskab North Flying står over for en potentiel konflikt med selskabets piloter. Piloternes fagforening, FPU, har varslet konflikt, og det betyder at en pilotstrejke kan gå i gang den 16. august.

”Vi havde håbet, at det ikke var nødvendigt, men vi har været i forhandling med selskabet i længere tid nu, og det ser desværre ud til, at vi stadig står langt fra hinanden. Vi håber derfor, at vi ved at sende et konfliktvarsel kan skubbe på, så vores medlemmer kan komme i mål med deres nye overenskomst,” siger Kasper Svendsen, der er forbundssekretær i FPU.

North Flying har base i Aalborg og har cirka 50 ansatte, herunder en pilotgruppe, der flyver blandtandet fragt, taxi, charter og ambulanceflyvning.

FPU: Vores medlemmers familieliv skal beskyttes

Overenskomsten for piloterne i North Flying udløb 1. juli 2020, men forhandlingerne er blevet udskudt på grund af corona-situationen. Nu ønsker piloterne en lønstigning, som i højere grad nærmer sig standarden på det danske luftfartsmarked, fortæller Kasper Svendsen. Derudover vil piloterne gerne have beskyttet deres fritid bedre.

”Vores medlemmer arbejder i forvejen på en af de mest fleksible overenskomster, der er i Danmark, men de savner den beskyttelse, som gør at de kan bruge tid sammen med deres venner og familie. Vi håber derfor at kunne sende et klart signal til selskabet, om at fritiden for de ansatte er højt værdsat, og at selskabet skal respektere det,” siger Kasper Svendsen.

Fagbladet Luftfart har kontaktet North Flying for at høre, hvordan selskabet forholder sig til konfliktvarslet, og hvorfor det ikke er lykkedes parterne at finde en løsning.

“Piloterne er tilbudt en lønstigning, som flugter med det øvrige medarbejdergrupper har fået. Derudover har vi ikke yderligere kommentarer, da forhandlingerne foregår i forhandlingsrummet,” siger Jesper Kragelund, der er sales manger i North Flying.

Konflikten er varslet til 16. august, men kan udskydes af forligsmanden, hvis parterne mødes til forhandling i forligsinstitutionen.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev