FPU og North Flying er indkaldt til forligsinstitutionen

Forhandlingerne om en ny overenskomst for piloterne i flyselskabet North Flying er indtil nu endt uden resultatet. For at finde en mulig løsning har forligsinstitutionen indkaldt både fagforeningen FPU og North Flying til nye forhandlinger.

Den mulige konflikt mellem det nordjyske flyselskab North Flying og selskabets piloter er rykket et skridt nærmere. Det står klart, efter at selskabet i denne uge afbrød forhandlingerne med piloternes fagforening FPU.

For at afsøge muligheden for en løsning har forligsinstitutionen indkaldt parterne til en ny forhandlingsrunde. Forhandlingerne mellem FPU og North Flying i forligsinstitutionen begynder mandag den 14. august. Konflikten er varslet til at gå i gang onsdag den 16. august.

Forligsinstitutionen er et statsligt organ, der træder til, hvis forhandlinger mellem arbejdstager og arbejdsgiver går i stå. Forligsinstitutionen lægger lokaler til en ny forhandlingsrunde, hvor den såkaldte forligsmand er til stede. Det er lovpligtigt at møde op, hvis man er blevet indkaldt til forligsinstitutionen.

FPU: Håber at finde en løsning

Baggrunden for den mulige konflikt går ifølge FPU langt tilbage. Overenskomsten for piloterne i North Flying udløb 1. juli 2020, men forhandlingerne om en ny er siden da blevet udskudt på grund af corona-situationen.

Forbundssekretær i FPU Kasper Svendsen fortæller, at piloterne nu ønsker en lønstigning, der i højere grad nærmer sig branchestandarden. Derudover vil piloterne gerne have beskyttet deres fritid bedre.

”Vores medlemmer arbejder i forvejen på en af de mest fleksible overenskomster, der er i Danmark, men de savner den beskyttelse, som gør at de kan bruge tid sammen med deres venner og familie. Desværre står vi stadigvæk så langt fra selskabet, at vi ikke er nået til enighed,” siger Kasper Svendsen.

Hvorvidt der kan findes og indgås en aftale i forligsinstitutionen, kan Kasper Svendsen ikke kommentere på, men budskabet er klart fra FPU:

”Vi møder op i forligsen i håbet om at finde en aftale. Vi synes selv, at vi har forsøgt at nærme os selskabet, og at vi har været indstillede på at finde løsninger. Måske møder selskabet os med en lignende indstilling, når vi nu får selskab af en uvildig tredjepart i nye omgivelser.”

North Flying har tidligere fortalt Fagbladet Luftfart, at piloterne er tilbudt en lønstigning, der flugter med det, som de øvrige medarbejdergrupper i selskabet har fået. Derudover har selskabet ingen kommentarer til forhandlingsforløbet.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev