En milliondyr uddannelse kan indløse drømmen om at blive pilot, men hvordan får man den bedst mulige start i luftfartsbranchen? Det fortæller tidligere pilot og nuværende forbundssekretær i FPU, Kasper Svendsen, om til en gratis informationsaften for dem, der drømmer om at blive pilot.
[Informationsaftenen finder sted kl. 17 – kl.19 den 14. december 2022 på Søndermarksvej 16, 2500 Valby. Alle, der drømmer om at blive pilot, er velkomne. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding, som kan ske via dette link.]
Den tidligere pilot Kasper Svendsen har fløjet for både lavprisselskabet Ryanair, charterselskabet Jet Time og SAS-underleverandøren Cityjet.
Han vil gerne dele sin erfaring fra både pilotuddannelsen og luftfartsbranchen med dem, der drømmer om at blive pilot, så de ved, hvad de går ind til, inden de går i gang med uddannelsen. Det sker ved en gratis informationsaften den 14. december.
”Der mange ting, som man slet ikke tænker over, før man går i gang med pilotuddannelsen, men som man lærer på den hårde måde, når man kommer ind i luftfartsbranchen. Jeg vil gerne klæde kommende pilotelever bedst muligt på og fortælle dem alle de ting, jeg ville ønske, at jeg selv havde vidst, før jeg startede på pilotuddannelsen” siger Kasper Svendsen.
Kasper Svendsen vil i løbet af aftenen fortælle om livet som pilot, og han vil give sine bedste råd og erfaringer videre. Samtidig vil de kommende pilotelever få mulighed for at stille alle de spørgsmål, der ligger dem på sinde. Lige fra hvor meget en pilot tjener, til hvordan man bedst klarer sig igennem uddannelsen.
Den gratis informationsaften er arrangeret af fagforeningen FPU, hvor Kasper Svendsen i dag er forbundssekretær.
Pilotlivet er fantastisk, men der er også en bagside
Kasper Svendsen kan hurtigt nævne, hvad der er det bedste ved at være pilot. Det bedste er at flyve.
”Det lyder banalt, men at flyve er det man har taget uddannelsen for. Det er også fantastisk med de små succesoplevelser, som man har fra dag til dag, når man har klaret en vanskelig situation. Det kan for eksempel være i forhold til vejr, passagerer eller tekniske problemer. Og så er kollegaerne en fantastisk del af branchen,” siger Kasper Svendsen.
Pilotuddannelsen er selvbetalt, og den enkelte pilotelev skal betale i omegnen af en million kroner for at ende med et pilotcertifikat i hånden. Derfor er det Kasper Svendsen magtpåliggende, at kommende piloter ved, hvad de går ind til. Der er nemlig også en bagside af medaljen.
”Man skal bruge meget tid væk fra familie og venner, og det er også en presset branche, hvor man skal kæmpe meget for gode vilkår. Det kan være en kamp at få fri til højtider og ferier, og i starten af sin karriere skal man også håndtere det økonomiske pres efter uddannelsen, hvis man har lånt pengene,” siger Kasper Svendsen.
”Jeg håber, at jeg til informationsaftenen kan give dem, der drømmer om at blive pilot, et nuanceret billede af både uddannelsen og den hverdag, der venter dem i cockpittet.”