Nyt podcast-afsnit om 11. september 2001: SAS-pilot fløj mod New York, da tårnene blev angrebet

I dag er det 21 år siden, at terrorangrebene den 11. september 2001 fandt sted, og i det nyeste afsnit af Lyden af Luftfart fortæller den tidligere SAS-pilot Michael Rosenkvist og hans familie om deres oplevelse. Michael var nemlig pilot på SAS’ fly mod New York den dag, og han havde sin datter med i cockpittet.

Den 11. september 2001 ligger SAS-flyet med kaldenavn SK911 på vej fra København mod New York. På det tidspunkt er Michael Rosenkvist styrmand. Turen er en af hans sidste langdistanceflyvninger på Boeing 767’en, inden han skal flyve kortdistanceruter som kaptajn. Hans 16-årige datter, Christina, har fået lov at komme med. Hun har tidligere været i New York, så deres eneste plan er, at de skal op i World Trade Center dagen efter. Der har hun nemlig ikke været før.   

Der er tre piloter ombord til at flyve flyet til New York. Mens kaptajnen og den anden styrmand flyver, har Michael Rosenkvist og hans datter lagt sig ud i køjerne bag cockpittet, hvor de venter på, at det bliver hans vagt.

”Lige pludselig bliver døren flået op, og en stewardesse trækker mig i skulderen. Hun siger, at jeg bliver nødt til at gå ud i cockpittet, for der er udbrudt krig i Amerika. Når jeg tænker tilbage på den dag, er det dét øjeblik, der giver mig allerflest kuldegysninger,” fortæller Michael Rosenkvist.

Michael fortæller til Lyden af Luftfart, hvordan man forklarer over 200 passagerer, at der er et terrorangreb i gang i den by, de er på vej imod. Og han fortæller, hvad han og hans kolleger gør, da de finder ud af, at flyet hverken kan lande i New York eller nå at vende tilbage mod Europa.

Hør Michael og hans families fortælling på Spotify her – eller lyt til den dér, hvor du plejer at lytte til podcasts.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev