FPU-forslag er del af ny sommerpakke: Flyselskaber kan få økonomisk støtte, hvis de ansætter piloter og kabineansatte

FPU har sikret, at flyselskaber kan få økonomisk støtte til træningsudgifter, hvis de ansætter piloter og kabineansatte.

Regeringen og en række støttepartier har netop annonceret den nye sommerhjælpepakke, og det står nu klart, at FPU har fået et forslag igennem. Flyselskaber får nu mulighed for at søge tilskud til de obligatoriske træningsudgifter, når de ansætter piloter og kabineansatte.

”Vi er rigtig glade for at se, at FPUs forslag er blevet en del af sommerpakken. Vi kom med forslaget, fordi vi gerne ville have, at flyselskaberne skulle have et stærkt incitament til hurtigst muligt at ansætte piloter og kabineansatte. Nu er det lykkedes at få forslaget skrevet ind i sommerpakken, og vi er ved at undersøge de nærmere detaljer,” siger Thilde Waast, formand i FPU.

FPU sendte forslaget til regeringen og en række transport- og erhvervsordfører tilbage i februar, samtidig med at FPU lancerede det i Politiken. Efterfølgende deltog Thilde Waast i møder med transport- og beskæftigelsesministeren for at uddybe forslaget.

Sådan kickstarter vi dansk luftfart: Se FPUs 8-punktsplan

FPU opfordrer flyselskaber til at rykke hurtigt

Forslaget er en del af en omstillingspulje for særligt udsatte sektorer i rejse- og turistbranchen. Der er blevet afsat 53 mio. kr. i 2021, som udmøntes af Erhvervsstyrelsen.

Thilde Waast fortæller, at FPU nu vil forsøge at komme med input til politikerne om, hvordan ordningen kan implementeres bedst, så den gør størst mulig nytte for piloter og kabineansatte.

”Vi har netop fået nyheden, og vi regner med at blive meget klogere på ordningen i de kommende uger. Vi vil opfordre flyselskaber til at være opmærksomme og rykke hurtigt, når ordningen er klar, så vi hurtigst muligt kan få ansat nogle af de mange dygtige piloter og kabineansatte, der har været så hårdt ramt af corona-krisen,” siger Thilde Waast.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev