For første gang nedlægger flypersonale i Wizz Air arbejdet i Italien – flere strejker kan være på vej

Piloter og kabineansatte fra Wizz Air i Italien nedlagde tirsdag arbejdet i fire timer. Det er første gang, at flypersonalet i Wizz Air i Italien strejker. Flere strejker kan være på vej, hvis ikke Wizz Air kommer til forhandlingsbordet, lyder det fra italiensk fagforening.

Piloter og kabineansatte i Wizz Air i Italien ønsker en overenskomst, der sikrer deres rettigheder. De har derfor for første gang nedlagt arbejdet i et forsøg på at komme i dialog med selskabet.

70 procent af Wizz Airs afgange i tidsrummet mellem kl. 13 og kl. 17 blev aflyst tirsdag den 28. maj.

”Det er et historisk øjeblik for medarbejderne, som i årevis har bedt virksomheden om møder for at forbedre arbejdsvilkårene og anerkende en national kollektiv overenskomst,” lyder det i en udtalelse fra den italienske fagforening Fit-Cisl, der repræsenterer blandt andet piloter og kabinepersonale

Wizz Air udfordrer lovlighed af strejke

Flypersonalet er ansat i Wizz Air Malta, der i maj måned har omkring 750 afgange i Italien.

Wizz Air kaldte strejken unødvendig og udfordrede lovligheden af den ifølge flymediet Simple Flying, der også har fået en udtalelse fra Wizz Air:

“Hos Wizz anerkender vi retten til at være medlem af en fagforening. Vi anerkender også retten til ikke at være medlem af en fagforening, men i stedet at føre en ærlig dialog med ledelsen af flyselskabet. Det har vist sig at fungere godt i de sidste 20 år, hvor vi ikke har haft fagforeningsindblanding, men har opretholdt en åben dialog.”

Fagforening: ’Der kommer flere strejker’

Flypersonalet i Wizz Air ønsker blandt andet, at deres lønniveau bliver tilpasset inflationen, at der kommer bedre barselsforhold, mere stabilitet i forhold til schedulering og en firmapension. Det skriver Simple Flying.

Den italienske fagforening Fit-Cisl udtaler, at strejkerne vil fortsætte på ubestemt tid, indtil Wizz Air kommer til forhandlingsbordet, og selskabet kan forvente, at næste strejke vil vare 24 timer.

”Konflikten slutter ikke, men begynder med den strejke, der netop er afsluttet. I mangel af konkrete svar vil vi modvilligt blive tvunget til at iværksætte yderligere mobiliseringsaktioner,” lyder det fra Fit-Cisl.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev