Flyvelederne og Naviair har indgået aftale

I går aftes indgik flyveledernes fagforening DATCA og Naviair en midlertidig aftale, der skal sikre sommertrafikken i de danske lufthavne. Det skriver parterne i en fælles pressemeddelelse gennem Naviair.

Ifølge pressemeddelelsen skal den midlertidige aftale understøtte en normalisering af flytrafikken i de danske lufthavne, hvilket hurtigt vil betyde markant færre forsinkelser.

Gennem det meste af foråret har særligt Københavns Lufthavn lidt under manglen på flyveledere. Det har betydet massive forsinkelser for passagererne, store regninger til selskaberne og uforudsigelige arbejdsdage for medarbejderne i luftfart.

Formanden for DATCA, Esben Blum, udtaler i pressemeddelelsen:

”Flyvelederne ønsker at komme ud af den uholdbare situation, Naviair har bragt sig i, og derfor indgår vi nu en aftale. Vi ser fortsat en risiko for, at denne aftale ikke i tilstrækkelig grad sikrer fastholdelse, men det må tiden vise. Flyvelederne giver nu Naviair en hjælpende hånd ved en ekstraordinær fleksibilitet i en periode fremover, så Naviair kan bruge tiden på at komme i balance på lang sigt.”

Aftalens indhold er ikke nærmere beskrevet i den offentliggjorte pressemeddelelse.

Du kan læse mere om baggrunden for manglen på flyveledere her.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev