Danmarks største fagfælleskab af piloter tager afstand fra North Flying

Konflikten mellem det Aalborg-baserede flyselskab og deres FPU-organiserede piloter er ikke gået ubemærket hen i dansk luftfart. Som reaktion på selskabets løsrivelse af overenskomsten og afskedigelse af ni piloter har Danmarks største fagfællesskab af piloter skrevet en støtteerklæring til de berørte kollegaer.

Af piloterne i Atlantic Airways, CHC, CityJet, Danish Air Transport, GreyBird Pilot Academy, Jettime, Norsk Luftambulanse, Norwegian, Star Air, Sunclass og X-Fly.

Vi, det største faglige fællesskab af piloter i Danmark, sender vores ubetingede støtte og sympati til vores kollegaer, der mistede deres arbejde i flyselskabet North Flying for to uger siden.

Vores faglige fællesskab spænder vidt – fra cargo til charter og fra undervisning til ambulanceflyvning – men vi er alle sammen overenskomstdækkede piloter i dansk luftfart. Vores kamp for trygge ansættelser og ordentlige arbejdsvilkår går på tværs af farverne på vores fly og rækkevidden i vores maskiner.

Til sammen ved vi altså en hel del om ordentlige arbejdsforhold, og vi er rystede over ledelsen i North Flying og deres ageren i denne konflikt.

Vi har her at gøre med et selskab og en ledelse, der tilsidesætter enhver form for respekt og anstændig opførsel ved at løsrive sig fra en overenskomst og fyre de ansatte, der udøver deres ret til at organisere sig. Det er gennem solidaritet og faglig stolthed, at vi som fag og branche kan sætte en stopper for ledelser og selskaber, der ikke respekterer de ansattes ret til at organisere sig.

Derfor tager vi på det kraftigste afstand fra selskabet og ledelsen.

Det er nemlig uacceptabelt, at dygtige kollegaer bliver straffet for at forsvare deres rettigheder og frihed. Piloterne i North Flying har handlet i tråd med den danske model, og det påvirker alle piloter i vores rækker, at et dansk luftfartsselskab opfører sig så uanstændigt.

Danmark har brug for piloter af enhver slags og i alle egne af landet, hvis vi fortsat vil have sammenhængskraft fra øst til vest og gode forretningsforbindelse for erhvervslivet. Men hvis vi skal lykkedes med det, skal vi stå op mod selskaber som North Flying, der aktivt forsøger at ødelægge arbejdsmarkedet for piloter.

Selskabet står lige nu midt i en omdømmekrise, og det er et dårligt sted at stå i en branche som vores. Derfor forstår vi godt, hvis piloter tænker sig om en ekstra gang, inden de søger arbejde hos North Flying. Ligeledes må selskabets kunder også sidde tilbage med et ønske om svar fra deres samarbejdspartner.

Vi håber nu, at ledelsen i North Flying kommer på bedre tanker, når det gælder de ansattes ret til at organisere sig. Og vi glæder os til snart at se vores berørte kollegaer tilbage på vingerne i andre selskaber.

På vegne af piloterne i:

Atlantic Airways
CHC
CityJet
Danish Air Transport
GreyBird Pilot Academy
Jettime
Norsk Luftambulanse
Norwegian
Star Air
Sunclass
X-Fly

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev