CityJet og Air Nostrum vil arbejde tættere sammen

CityJet og Air Nostrum opretter et nyt holdingselskab, og selskaberne går dermed sammen i et tættere samarbejde. Begge selskaber flyver for SAS som underleverandører.

Tirsdag den 17. juli 2018 annoncerede det irske selskab, Cityjet, og det spanske selskab, Air Nostrum, at de har underskrevet en aftale, der har til formål at skabe et tættere samarbejde mellem de to flyselskaber.

Samarbejdet skal foregå indenfor et nyt holdingselskab, som de to selskaber opretter og indtræder i.

Tilsammen vil de to selskabers flåder repræsentere tæt på 100 fly, og de to selskaber vil under det nye holdingselskab tilsammen have en årlig bruttoomsætning på cirka 700 millioner euro.

Men før, at samarbejdet kan blive til virkelighed kræver det en godkendelse fra myndighederne og EU.

FPU holder øje med udviklingen

FPU har medlemmer i både Cityjet og Air Nostrum. Fagforeningen for det flyvende personale i Danmark har overenskomster for piloter og kabinepersonale i Cityjet med dansk base.

Desuden begyndte forhandlingerne om en overenskomst for det danskbaserede kabinepersonale i Air Nostrum for en måned siden. Derfor følger FPU også sagen tæt.

”Vi er opmærksomme på udviklingen i denne sag. Som udgangspunkt ser det ud til, at begge selskaber bevarer deres selvstændige virke og deres respektive AOC’er, hvormed de enkelte overenskomster også gælder. Indtil vi får andet at vide, er det det, vi går ud fra,” udtaler næstformand i FPU, Anders Mark Jensen.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev