CityJet i Sverige og Finland er gået konkurs

CityJets datterselskab, som dækker Finland og Sverige, er tirsdag eftermiddag kl 16.00 begæret konkurs.

På trods af den triste meddelelse er det vigtigt at understrege, at Cityjets danske datterselskab stadig består, så de danske medlemmer af Flyvebranchens Personale Union i CityJet A/S ikke er påvirket af konkursen i Sverige og Finland.

– Det er en utrolig trist meddelelse, at det svenske og finske datterselskab i CityJet er begæret konkurs som følge af coronakrisen. Men når det er sagt, så kan vi trods alt glæde os over, at det danske datterselskab stadig består, og vi har store forhåbninger for selskabets videre produktion i Danmark, siger næstformand i Flyvebranchens Personale Union, Anders Mark Jensen.

CityJets moderselskab i Irland består også stadig, men som luftfart.nu skrev tidligere i dag,

så er det irske moderselskab ved at blive taget under rekonstruktion under den særlige irske form.

Der er nu en irsk advokat, som skal undersøge mulighederne for at rekonstruere CityJets moderselskab, således, at resten af CityJet indtil videre består.

Måske i en lidt ændret form.

Vigtigste kunde er SAS

CityJet A/S i Danmark laver rigtig meget for SAS, og SAS har formentlig stadig behov for, at der er nogen, der opererer ruterne på et tidspunkt, når krisen er ovre.

Ifølge Irish Examiner fremførte CityJet’s advokat i fredags for en dommer, at der var positive aspekter, herunder, at virksomhedens vigtigste kunde, SAS, har accepteret at støtte selskabet i løbet af den nuværende periode, og at der havde været positive drøftelser med kreditorerne, skriver check-in.dk.

Ifølge hjemmesiden er selskabets gæld i øjeblikket på 500 millioner euro, hvilket svarer til 3,5 milliarder kroner, og den overstiger de bogførte aktiver med 186 millioner euro – 1,4 milliarder kroner, skriver check-in.dk.

I Danmark beskæftiger datterselskabet CityJet A/S 180 ansatte fra Danmark og Sydsverige.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev