Britiske Ryanair-piloter støtter nye arbejdsnedlæggelser

Piloterne, der flyver for Ryanair i Storbritannien, har tilkendegivet, at de er klar på at nedlægge arbejdet for bedre løn- og arbejdsvilkår. Piloterne har givet deres synspunkt tilkende i en vejledende afstemning, foretaget af piloternes fagforening, BALPA, skriver Reuters, der citerer et internt notat.

Ifølge notatet støtter 90 procent af piloterne en uforpligtende støtte til kollektive kampskridt. Det fremgår dog ikke af notatet, som blev sendt til BALPA-medlemmerne mandag, hvor mange piloter, der har medvirket i rundspørgen.

Parterne, Ryanair og BALPA, skal ifølge Reuters have mødtes i går tirsdag. Udfaldet af dette møde er endnu ukendt.

Truslen om nye strejker kommer ovenpå sidste års omfattende arbejdsnedlæggelser i Ryanair, efter selskabet i december 2017 havde tilkendegivet, at man ville imødekomme fagforeningernes krav. Løftet blev givet i 11. time med udsigt til strejker hen over julen samme år.

Manglende fremskridt fra Ryanairs side i de følgende måneder førte i løbet af foråret og sommeren til strejker og tusindvis af aflysninger, hvilket satte sine tydelige spor i selskabets årsresultat for 2018. Overskuddet dykkede med 29 procent.

Ender de britiske piloter med at nedlægge arbejdet, kan det få vidtrækkende konsekvenser for Ryanair også i Danmark. Selskabet har ti ruter fra baser i Storbritannien til danske lufthavne med samlet op til 26 daglige flyvninger.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev