SAS åbner 15 nye ruter: København skal være midtpunkt

SAS har i dag annonceret en udvidelse på 15 nye ruter fra København. Ruterne bliver en del af sommertrafikprogrammet for 2025.

SAS vil udvikle København som sin primære hub for internationale rejser og udvider med 15 nye ruter. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“København bliver vores midtpunkt. Det betyder selvfølgelig flere ansatte og mere vækst,” siger Anko van der Werff til TV2.

De nye ruter, der introduceres i SAS’ sommertrafikprogram for 2025 er Krakow, Madrid, Budapest, Lyon, Valencia, Malta, Bukarest, Milano Linate, Sevilla, Turku, Billund, Kristiansand, Harstad/Narvik og Bodø.

SAS er i angrebsposition

SAS øger også frekvensen på 15 allerede eksisterende ruter til bl.a. Stockholm, Oslo, Prag, Berlin og Helsinki.

“Det her er et SAS i angrebsposition. Jeg har fulgt med i næsten 20 år, og de er stort set kun blevet mindre i den tid. Spareplan på spareplan har fulgt hinanden, og nu slår man altså endelig ind på et andet spor,” siger Jacob Pedersen, luftfartsanalytiker i Sydbank, til TV2.

Også i Københavns Lufthavn er der glæde over fokusset på København som hub. På sin LinkedIn-side skriver Københavns Lufthavn, at det vil få en positiv effekt på samfundsøkonomien med vækst, flere arbejdspladser og nye muligheder:

“Øget tilgængelighed og gode forbindelser til hele verden er også med til at tiltrække udenlandske virksomheder og arbejdskraft til Danmark, ligesom nye, direkte ruter vil give danske virksomheder lettere adgang ud i verden. For danske og sydsvenske rejsende vil de nye ruter gøre det endnu lettere at komme ud til nye, spændende oplevelser.”

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev