Julestrejker truer Ryanair trods ny aftale om våbenhvile

Julen er som bekendt traditionernes tid. Og selvom der endnu er to måneder til den søde juletid, så er truslerne om julestrejke i Ryanair måske netop ved at blive en tradition.

Ifølge The Sun truer Ryanair-ansatte allerede med mulige jule-strejker. Det var som bekendt netop trusler om strejker i julemåneden sidste år, der fik Ryanair til overhovedet at anerkende fagforeninger.

Fagforeninger repræsenterende Ryanair-ansatte i flere lande har på et møde i Bruxelles i dag vedtaget en foreløbig våbenhvile frem mod jul – men selve julen har de ansatte ikke valgt at helligholde, tværtimod.

Månedlige strejker sat på pause

Ernesto Iglesias, formand for luftfart i den spanske fagforening USO, bekræfter ifølge The Sun, at man har givet Ryanair et pusterum frem til jul på betingelse af at ledelsen i selskabet imødekommer de ansattes krav om anstændige arbejdsvilkår.

Ansatte i Spanien, Portugal, Italien, Belgien, Holland og Tyskland har ellers senest svoret, at man ville nedlægge arbejdet hver måned, indtil Ryanair-ledelsen imødekommer de ansattes krav om rimelige løn og arbejdsvilkår under lokal lovgivning.

Ryanair netop i dag meddelt, at selskabet indgået en aftale med de portugisiske og britiske piloter. Der er ikke tale om en egentlig overenskomst men konkrete vilkårsforbedringer.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev