Talenterne fra kabinen blev fejret: ”Det gør en stor forskel for medlemmerne”

Efter halvandet års uddannelse er otte tillidsrepræsentanter fra FPUs kabinesektion færdige med den store Talentuddannelse for tillidsvalgte i kabinen. De er nu klar til at tage al deres læring og gøre en endnu større forskel for deres medlemmer.

Der var dækket op med store smil, langstilkede champagneglas og nytrykte diplomer til de otte tillidsrepræsentanter, der i sidste uge fejrede afslutningen på FPUs store Talentuddannelse.

Over fem moduler, 10 undervisningsdage og utallige faglige diskussioner har de tillidsvalgte fra kabinesektionen fået undervisning i alt fra kommunikation til konflikthåndtering, medlemspleje og fagretlig viden. Alt sammen for at blive den bedst tænkelig tillidsrepræsentant for medlemmerne hjemme i selskabet.

Og den ambition er til fulde opfyldt ifølge en af deltagerne:

”Det har været rigtig spændende for mig at deltage på den her uddannelse. Jeg har lært ekstremt meget af det, og det gælder både al undervisningen og al den sparring, jeg har haft med de andre deltagere. Jeg er sikker på, at det vil gøre en stor forskel for mine medlemmer, at jeg har fået lov til at deltage i uddannelsen,” siger Julia Monrad Lundsteen, formand for DAT Cabin Union.

”Vi har haft nogle meget inspirerende undervisere, der hver især har givet os gode idéer til vores arbejde. Det glæder jeg mig til at arbejde videre med, og jeg har allerede en ret fin idé om, hvor jeg skal tage fat nu for at gøre et endnu bedre stykke arbejde for kabinen i DAT,” siger Julia Monrad Lundsteen

Formand for DCU, Julia Monrad Lundsteen.

Tillykke til talenterne

I sidste uge afsluttede Julia og de øvrige deltagere den store uddannelse, og det foregik med diplomoverrækkelse, bobler og store smil i FPUs lokaler i Valby.

Du kan se, hvordan dagen og dimissionen forløb i videoen herunder. Stort tillykke med uddannelsen til alle deltagere!

Et studie i tillidsarbejdet

Talentuddannelsen i FPU er sammensat af næstformand Anders Mark Jensen, og undervisningen er skræddersyet til at tage fat om de konkrete udfordringer, som tillidsvalgte i luftfart og særligt kabinen møder til dagligt.

Undervisningen har blandt andet lært de tillidsvalgte, hvordan man bedst muligt holder medlemmerne opdaterede, ligesom der har været fokus på at mestre de svære forhandlinger, man som tillidsvalgt har med et flyselskab.

Henover uddannelsen har hver deltager skrevet en større opgave om et specifikt emne, som ligger dem og deres afdeling nært. Nogle har undersøgt det faglige fællesskab i kabinen, mens andre har kigget nærmere på medlemsfordele og medlemsservice.

Til sammen kommer opgaverne nu til at danne grundlag for en del af FPUs langsigtede arbejde for alle kabinemedlemmer i FPU. Det fortæller Anders Mark Jensen, næstformand i FPU:

”Jeg er meget imponeret over det høje niveau, som deltagerne har vist. Det fortæller mig, at vi er rigtig langt med vores ambition om at have verdens bedste tillidsvalgte, og at vores medlemmer kan være glade for at have så dedikerede repræsentanter. Jeg glæder mig til at se de gode idéer fra opgaverne blive til virkeligheden ude i branchen,” siger Anders Mark Jensen.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev