Sunclass øger antallet af flyvninger fra Bornholm

Hvis bornholmerne kigger mod himlen i foråret og efteråret 2024, er der god chance for at få øje på en Airbus A321 fra Sunclass Airlines.

Spies, der ejer Sunclass, har nemlig annonceret, at de øger antallet af charterrejser til og fra Bornholm til syv forskellige destinationer i Middelhavsområdet i 2024.

I alt skal charterselskabet flyve 11 gange fra klippeøen til særligt det græske ørige. Ruterne tæller blandt andet Rhodos, Skiathos, Kos og Kreta, ligesom der flyves til spanske Mallorca og Gran Canaria samt Cypern.

Kommunikationschef i Sunclass Sofie Folden Lund fortæller til Fagbladet Luftfart, at charterselskabet er tæt knyttet til Bornholm, og at destinationen er noget helt særligt for både ansatte og gæster:

”Vores bornholmske gæster er meget engagerede og kommer gerne med input til nye rejsemål. Hvis vi har mulighed for det, forsøger vi altid at efterleve ønskerne. Der er en særlig lokal feeling på netop de her ture, og der er mange bornholmere, der ser Spies og Sunclass som et bornholmer-bureau. Derfor er det altid særligt at flyve fra Bornholm for både de ansatte og gæsterne.”

Alle 11 afgange ligger i ydersæsonerne fra den 11. april til 21. oktober. Det skyldes blandt andet, at Sunclass ikke har en fast ugentlig afgang fra Bornholm, og at de enkelte afgange skal passes ind i højsæsonens rutenetværk:

”Det er et stort puslespil for planlægningen, men vi prioriterer at få Bornholm på programmet. Ruterne ligger enten i opstarten eller afslutningen af rejsemålenes højsæson, hvor vi har mulighed for at tage et fly ud af et rul. Ruterne sælger rigtig godt og giver stor værdi for bornholmerne. Ydersæsonerne passer også rigtig til bornholmerne, fordi rigtig mange gerne vil være hjemme på Bornholm i højsommeren,” siger Sofie Folden Lund.

De 11 charterflyvninger med Sunclass har en kapacitet på i alt 2.300 passagerer. I 2023 havde Bornholms Lufthavn ifølge Trafikstyrelsen ca. 200.000 passagerer i alt. Størstedelen af den øvrige trafik kommer fra DATs helårlige indenrigsruter smat Norwegians rute mellem klippeøen og hovedstaden i sommerperioden.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev