Small Planet ramt af insolvens, men fortsætter flyvninger

Charterflyselskabet Small Planet Airlines Germany GmbH har erklæret sig selv insolvent og indgivet konkursbegæring.

Small Planet Airlines Germany har været et selvstændigt selskab i litauiske Small Planet Group siden 2015. Konkursbegæringen sker med henblik på at skabe en rekonstruktion af selskabet.

Ifølge en meddelelse på selskabets hjemmeside er der indledt en restrukturering som følge af de selskabets økonomiske tab.

»Siden Air Berlins konkurs sidste år er der opstået et nichemarked for andre selskaber, og Small Planet Airlines Germany valgte at næsten fordoble sin størrelse over et år, for at drage fordel af disse nyligt åbnede muligheder i markedet,« skriver Vytautas Kaikaris, administrerende direktør i Small Planet Group i meddelelsen og tilføjer:

»Men selskabet er kæmpet med at gøre dette succesfuldt grundet flere aktorer – forsinket leverance af fly forud for sæsonen, crew mangel i markedet og upålidelige underleverandører, hvilket førte til iregularitet (forsinkede og aflyste fly red.) med stigende omkostninger til følge.«

Selskabet ryster kompensationskrav af sig

Der bliver imidlertid ikke udsigt til aflyste fly. Selskabet fortsætter nemlig med at operere.

Small Planet Airliens oplyser, at de tyske luftfartsmyndigheder har ladet selskabet beholde sin driftstilladelse, hvilket er en forudsætning for at kunne fortsætte flyvningerne.

Derimod er der udsigt til, at de mange passagerer, som er blevet ramt af forsinkelser gennem sommeren, må se langt efter økonomisk kompensation, som EU-reglerne foreskriver.

De mange forsinkelser i Small Planet Airlines har ifølge Der Spiegel ført til, at selskabet er blevet mødt af omfattende krav om kompensation fra forsinkede flypassagerer. Men disse krav kan de forsinkede flypassagerer nu efter alt at dømme skyde en hvid pind efter:

Selskabet skriver i en meddelelse til passagererne, at kompensationskrav mod selskabet for forsinkede fly fra før 18. september 2019 ikke bliver imødekommet for nuværende, men skrevet på listen over kreditorer.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev