SAS iklæder flåden nye farver

En stor gruppe af medlemmerne i FPU har i dag fået syn for et helt nyt look til deres arbejdsplads. Det er selvfølgelig SAS, der i flere uger har varmet op til ”new SAS-look”, som netop har præsenteret det fremtidige udseende for selskabets flyflåde.

Foruden piloter ansat direkte i SAS er det også FPU’ere, som hver eneste dag står for at betjene SAS’ regionale rutenet. Den regionale flåde består af cirka 40 fly, og selvom disse opereres af eksterne selskaber på vegne af SAS, er udseendet helt på linje med den øvrige SAS-flåde.

Den fulde makeover forventes fuldført i 2024.

Med det nye look forsvinder de velkendte orangerøde motorer til fordel for sølvgrå med SAS-blå kroner. Og den velkendte blå farve på halen er blevet fremhævet og ført frem under flyets bug, hvor man også finder et stort “Scandinavien”, der let kan spottes fra landjorden.

SAS fortæller, at det nye look er et led i den omfattende fornyelse af flåden, som selskabet indledte for tre år siden.

»Det nye design er en markering af SAS’ fremtid, der er mere bæredygtig og konkurrencedygtig, men det er også en forsættelse af en lang og stolt historie, hvor vi har udviklet og promoveret skandinavisk design, kultur og værdier. Jeg er overbevist om, at kunder fra Skandinavien vil genkende deres hjemland, mens globale rejsende vil opleve et nordisk udtryk,« siger Rickard Gustafson, President og CEO i SAS.

Sidste gang, SAS fik nye farver, var i 1998. Selskabet har i alt haft fire forskellige udseender i sine godt 70 leveår.

SAS anno 1946, 1983 og 1998. Foto: Eduard Marmet/Wikimedia, Lars Söderström/Wikimedia, SAS/PR
Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev