SAS hyrer estisk leverandør af CRJ900-fly til danske ruter

Udfordringer med at få trafikprogrammet til at hænge sammen hos SAS’ største leverandør af CRJ900-flyvninger, irske CityJet, har fået det skandinaviske luftfartsselskab til at se sig om efter nye samarbejdspartnere.

Estiske Regional Jet – der allerede leverer flyvninger til SAS med ATR72-fly – er blevet hyret ind for at bistå med et CRJ900-fly på ruter fra København i perioden 24. september til 30. november.

I alt skal Regional Jets CRJ900 tilbagelægge 52 flyvninger for SAS om ugen til destinationer som Birmingham, Bologna, München, Bukarest, Geneve, Warszawa, Trondheim og Tallinn – alle flyvninger på afgange som overvejende opereres af CityJet.

SAS og Regional Jet har indgået en såkaldt ACMI-aftale, hvilket betyder, at Regional Jet leverer fly med mandskab, vedligehold og forsikring til SAS.

Tallinn-besætning på danske ruter

Regional Jet, der er et datterselskab af det estisk, statsejede selskab Nordica, har allerede hjulpet SAS med et CRJ700-fly siden juli måned, men nu opgraderedes assistancen med yderligere et fly.

CRJ900-flyet skal servicere SAS’ rutenet fra en base i Tallinn med lokal besætning, der ikke er omfattet af den overenskomst, som gælder for personalet på Regional Jets ATR72-operationer for SAS.

SAS’ presseafdeling oplyser i den forbindelse i en mail til redaktionen, at SAS forventer af deres eksterne partnere, at de ansatte skal have lokale, konkurrencedygtige vilkår, som er i overensstemmelse med det land, de er baseret i.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev