Ryanair fyrer seks ansatte efter protest-foto

Seks Ryanair-ansatte, der udtrykte deres utilfredshed over at skulle overnatte i en lufthavn, er blevet fyret.

Det skriver Independent.ie.

De seks ansatte lavede et opstillet foto, der viser dem sovende på gulvet i Malaga Lufthavn. Her var de henvist af Ryanair til at vente fem timer over natten, uden faciliteter til at sove, ligesom der heller ikke var adgang til mad og drikke.

»Ryanair mener, at det har ligget selksabet til last at billedet blev offentliggjort, da det ikke var andet end en demontration af besætningsmedlemmernes retfærdige følelse af vrede,« har Luciana Passo, formand for ansattes fagforening SNPVAC, efterfølgende sagt ifølge Independent.ie.

Måtte vente fem timer over natten

Situationen udspillede sig 13. oktober 2018. Fire fly blev omdirigeret grundet storm i Portugal til at lande i Malaga.

16 piloter og kabineansatte var efterfølgende henvist til at vente fem timer over natten på stole i et lille lokale i lufthavnen.

Forholdene gav på ingen måder den nødvendige adgang til hvile for de ansatte, hvilket seks af de 16 besætningsmedlemmer valgte at indvi omverden i.

»Ingen af os lykkedes med at få en ordentlig søvn,« har en af de ansatte efterfølgende skrevet i et anonymt brev til Ryanair, som protestgruppen Ryanair Must Change, har delt.

De ansattes fagforening SNPVAC bekræftede efterfølgende i en kommentar på Facebook, at der hverken var faciliteter til at sove, ligesom der heller ikke var adgang til mad og drikke.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev