Polske Ryanair-piloter vil med i oprør mod arbejdsvilkår

Ledelsen i Ryanair har truet med at flytte fly og arbejdspladser fra lande, hvor selskabets medarbejdere strejker, til Polen.

Ryanair-piloter i fem europæiske lande nedlagde fredag arbejdet i protest over de arbejdsvilkår, Ryanair giver til sine ansatte, med næsten 400 aflysninger til følge.

Ledelsen har svaret igen og truet med at flytte arbejdspladser til Polen, hvor oprøret for bedre arbejdsvilkår blandt de ansatte ind til videre har været mindre udtalt. Men nu melder de polske piloter sig klar til kamp, forlyder det.

De polske piloter ønsker »at være en del af bevægelsen« mod Ryanair, fortæller Dirk Polloczek, formand for det fælleseuropæiske pilot-fagforbund, European Cockpit Association, til The Sunday ­Telegraph.

Nye forhandlinger mellem ledelse og irske piloter

Ifølge Polloczekd er de polske Ryanair-ansatte yderst opmærksomme på det oprør, som både piloter og kabineansatte i Ryanair har indledt. ECA-formanden forudser, at Ryanair næppe får held med sine planer om at smyge sig udenom sine medarbejderes krav om rimelige løn- og arbejdsvilkår, ved blot at flytte fly og arbejdspladser til Polen.

Ryanair har nægtet at kommentere på nyhederne fra Polen.

Ender de polske piloter med at gå i strejke, vil ansatte i både cockpit og kabine fra i alt otte europæiske lande have protesteret over arbejdsvilkårene i Ryanair ved at nedlægge arbejdet hen over sommeren. Dertil har piloternes fagforening i Spanien hevet Ryanair i retten for de kontrakter, som selskabet ansætter på.

Alt imens de polske piloter brygger på et oprør mod den irske ledelse, har selvsamme ledelse forsøgt på ny at indlede forhandlinger med selskabets piloter i Irland, skriver RTE.

Denne gang har Ryanair taget imod piloternes forslag om en konfliktmægler, der skal hjælpe parterne til at nå til enighed om en overenskomstaftale.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev