Piloter hos spansk SAS-leverandør går i strejke

Air Nostrum-piloter organiseret i fagforeningen SEPLA går i morgen, fredag, i strejke. Strejken er den første af tre planlagte 24 timers-strejker, men de to næstfølgende mandag og fredag i næste uge.

Piloterne føler deres job er truet af stadig større udlicitering af flyvninger. Air Nostrum-ledelsen har lagt produktion ud til maltesiske (MedOps) og irske (Hibernian) underleverandører, hvis ejerkreds i sidste ende tæller ejerne af Air Nostrum selv, skriver magazineoftravel.com.

Air Nostrum flyver primært på vegne af Ibera under navnet Iberia Regional.

Piloterne er fortsat rede på at forhandle med selskabet, om end forsøg på at nå til enighed ind til videre er faldet til jorden.

Op mod 100 aflysninger

SEPLA ser udflagningen som et forsøg på at udvande ansættelsesvilkårene, da ansættelseskontrakterne hos underleverandørerne ikke omfatter den aftale foreningen har med Air Nostrum.

Piloterne føler desuden deres job truet af, at Air Nostrum giver ruter opereret for Iberia til selskaber som Canary Fly, DAT, DOT og Fly Compass.

Air Nostrum operer imidlertid også selv for andre selskaber herunder SAS og Brussels Airlines.

Ifølge centreforaviation.com skal de føste to strejkedage foreløbigt have kostet 100 aflysninger. Ifølge SAS forventer man ikke, at strejken får konsekvenser for Air Nostrums SAS-flyvninger. Skulle det modsatte blive tilfældet, forventer man det bliver i yderst begrænset omfang, oplyser Mariam Skovfoged, pressechef i SAS, til redaktionen.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev