Penge tilbage for ny medical: Det skal du gøre nu

I går torsdag kunne Transportministeriet indfri det løfte, som både den nuværende og forhenværende transportminister havde givet til 900 piloter og flyveledere: At staten går ind og kompenserer udgifterne til nye helbredsgodkendelser.

7. april annoncerede Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen at 2000 piloter og flyveledere – senere nedjusteret til 900 – skulle anskaffe sig nye helbredsgodkendelser, som følge af en spektakulær sag omhandlende flylægeklinikken Doctors.dk.

Regningen for de nye helbredsgodkendelser stod i første omgang til at skulle betales af den enkelte pilot eller flyveleder. Især for pilotelever var der tale om en anseelig regning på op imod 7.000 kroner.

Der vil være tale om en proportional model, hvor piloterne og flyvelederne er berettiget til kompensation for dele af deres udgifter til en ny helbredsundersøgelse, afhængig af hvornår deres nu ugyldige helbredsbevis blev udstedt. 

Piloter må vente: Gem kvitteringer

Selvom aftalen nu er på plads, så går der endnu en periode, før end piloterne kan gøre krav på deres udestående.

Redaktionen har kontaktet Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der skal stå for udbetalingerne. Her oplyser man med henvisning til Transportministeriet, at styrelsen nu arbejder på at få administrationsgrundlaget på plads. Herefter kontakter Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen de berørte piloter og flyveledere.

Styrelsen opfordrer, at piloter, flyveledere og pilotelever gemmer alle kvitteringer og øvrige bilag i forbindelse med at de har fået lavet nye medicals. Det gælder også, hvis man har fået foretaget sin undersøgelse i udlandet.

Dette gælder ligeledes for de pilotelever, der kan være kommet i klemme i denne sag, og som på baggrund af et nyt helbredstjek på beklageligvis ikke kan fortsætte deres uddannelse.

Til trods for at mange piloter har måtte rejse langt efter en ny helbredsgodkendelse er der ikke udsigt til refusion på andet end selve helbredsgodkendelsen, har ministeriet tidligere oplyst til redaktionen.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev