OHS og TotalEnergies afbryder samarbejde om helikopterdrift før tid

Offshore Helicopter Services (OHS) og det franske energiselskab TotalEnergies stopper samarbejdet om helikopterdrift i utide. OHS har siden 1. januar 2021 fløjet energiselskabets medarbejdere til og fra olie- og gasfelterne i Nordsøen, og det samarbejde var tænkt til at vare indtil 2026.

Det afbrudte samarbejde efterlader godt 20 helikopterpiloter OHS i stor uvished. Piloterne ved endnu ikke, hvad TotalEnergies har i sinde efter 4. maj, hvor samarbejdet stopper. Energiselskabet har i en skriftlig kommentar til JydskeVestkysten meddelt, at de agter at indføre et nyt ”helikopter-setup” fra denne dato.

Hvad dette setup indebærer af operatører og opgaver, og om piloterne bliver afskediget eller ej, er endnu uvist. Flyvebranchens Personale Union (FPU) organiserer piloterne i OHS, og de kritiserer nu OHS og TotalEnergies for at overse medarbejderne i sagen:

”Vi er meget overraskede over, at et samarbejde som dette bliver afbrudt så pludseligt med så store konsekvenser for medarbejderne. Vi er selvfølgelig bekymrede for, om det vil betyde opsigelser af helikopterpiloterne, og vi og vores tillidsrepræsentanter i OHS er derfor i fuld gang med at få afklaring på situationen. Forhåbentlig kan vi finde en god og hurtig afklaring om piloternes arbejde og den videre helikopterdrift i Esbjerg Lufthavn,” siger Kasper Svendsen, forbundssekretær i FPU.

Hverken OHS eller TotalEnergies har oplyst, hvorfor samarbejdet afbrydes utidigt.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev