Ny leverandør baner vej for ordnede vilkår på Bravo Tours’ fly

Når foråret sætter ind i rejsebranchen om cirka fire måneder, træder en ny leverandør til på Bravo Tours’ flyvninger til sydens sol og sommer.

Danske Jet Time har fået til opgave at levere op mod 80 procent af Bravo Tours produktion ud af København og omkring en femtedel af flyvningerne i det jyske marked – i alt omkring to tredjedel af rejsearrangørens samlede udbud.

»Det er vi meget glade for. Historisk har Jet Time fløjet for os før, så det er lidt som ”at komme hjem”, at de nu skal flyve for os,« siger Peter Hornshøj, direktør i Bravo Tours til Luftfart.nu.

Ordentlige ansættelsesvilkår

Konkursen i det koncernforbundne Primera Air betød, at Bravo Tours hev en bred pallet af operatører ind.

Især aftaler med Small Planet Airlines, Travel Service og Orange2fly vakte opsigt, da ingen af selskaberne har overenskomst med deres medarbejdere.

Ifølge Bravo Tours er overenskomst da heller ikke et krav for valget af leverandør. Det ændrer imidlertid ikke ved, at Jet Time har dansk overenskomst for både piloter og kabinepersonale.

Nyheden bliver hilst velkommen hos de ansattes fagforening, Flyvebranchens Personale Union, FPU:

»Det manglede bare, at Bravo Tours, som profilerer sig med “ferie på dansk”, vælger en leverandør med orden i arbejdsvilkårene. Især når der findes flere gode leverandører af charterflyvninger, som sagtens kan finde ud af at behandle medarbejderne ordentligt,« siger Thilde Waast, formand i FPU.

Bliver tredje største kunde

For Jet Time svarer ordren fra Bravo Tours til arbejde for ”to tredjedele” af et fly i sommeren 2019.

Netop det faktum at flyvningerne skal foregå fra Billund, Aalborg og Københavns lufthavne har sammen med en mindre nedjustering i efterspørgslen hos de øvrige charteroperatører gjort, at Jet Time kan tage imod opgaven hos Bravo Tours, fortæller Birthe Madsen, vicedirektør forretningsudvikling, Jet Time.

»Det passer perfekt for os, for det er danske lufthavne, vi flyver fra i forvejen, hvoraf vi har baser i både København og Billund,« siger Birthe Madsen til Luftfart.nu og tilføjer:

»Flere af destinationerne, vi skal flyve for Bravo Tours, er klassiske Jet Time-destinationer, men der er også et par nye som spanske Almería. Det gør også opgaven lidt mere interessant for vores besætninger ovenpå en vinter, hvor vi primært flyver i pendulfart til Kanarieøerne.«

Den gode sommer i 2018 har fået både TUI og Spies – der er henholdsvis største og næststørste charterkunde hos Jet Time – til at sætte færre sæder i markedet til sommeren 2019.

Sammen med Bravo Tours tegner de tre selskaber sig for 90 procent af Jet Times charterflyvninger i 2019.

Ny destination for Jet Time

Foruden Costa de Almería skal Jet Time flyve en række destinationer i Tyrkiet samt Kreta og Rhodes i Grækenland, Mallorca i Spanien og Azorerne.

Jet Time-flyvningerne for Bravo Tours skal opereres med en 148 sæders Boeing 737-700. Selskabet går sommeren 2019 i møde med en flåde bestående af ti charterfly. Seks af typen 737-700 og fire (for Jet Time nye fly) af typen 737-800, hvoraf de sidstnævnte er ved at blive indfaset.

Hovedparten af flåden skal til næste år flyve charter, imens et fly er reserveret til ACMI-flyvninger, det vil sige udlejning af fly med besætning, vedligehold og forsikring.

Til at bemande flådeekspansionen har Jet Time ansat op mod 120 nye medarbejdere.

Hvem, der ellers skal flyve for Bravo Tours i den kommende sommer, bliver oplyst i næste uge, fortæller Peter Hornshøj.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev