Norwegian-piloter i Spanien truer med strejke mod baselukning

Lukningen af tre spanske Norwegian-baser har skabt røre blandt selskabets piloter. De truer nu med at gå i strejke, med mindre selskabet imødekommer en række krav.

Mindst 124 piloter foruden 375 kabineansatte står enten overfor at skulle flytte base eller finde nyt arbejde, når Norwegian lukker baserne i Palma de Mallorca, Gran Canaria og Tenerife.

Base-lukningerne er et led i selskabets spareproblem for 2019, FOCUS2019.

Savner saglige argumenter

Ifølge piloternes fagforening, SEPLA, The Spanish Union of Airline Pilots, hvor de spanske Norwegian piloter står organiseret, skal Norwegien fremlægge dokumentation for de »saglige og egentlige grunde« som retfærdiggør lukningen af baserne.

»Trods flere møder mellem parterne, har Norwegian til dato ikke været i stand til at argumentere sagligt, som det gør sig gældende i loven, for årsagen, der tvinger selskabet til at lukke disse baser,« skriver SEPLA i en meddelelse.

Fagforeningen rejser endvidere krav om, at Norwegian skriftligt garanterer, at alle jobs og arbejdsvilkår opretholdes, og at ingen pilot bliver gjort arbejdsløse.

Vil ikke tøve med at “mobilisere”

»Norwegian må udtrykke sig klart om vores fremtid, og vi vil ikke tøve med at mobilisere om nødvendigt, eftersom utilfredshed og usikkerhed i vores gruppe stiger hver eneste dag,« hævder SEPLA.

Finansial Times citerer Adam Smith, Boeing 737-pilot for Norweigan og fagforeningsrepræsentant for, at han støtter Norwegians spareprogram, men at der er mangel på information fra selskabet.

Selskabet har foreløbigt svaret: »Sådan en advarsel, som ikke er kommunikeret til selskabet på nogen formel måde, konstituerer på ingen måde en strejke ifølge spansk lov, og derfor kan selskabet ikke kommentere yderligere.«

Norwegian servicerer otte spanske destinationer fra danske lufthavne. Ruterne opereres delvist med fly og besætninger fra Spanien og delvist Danmark.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev