Norwegian afvikler seks baser i jagten på besparelser

Norwegian gik onsdag aften ud med nyheden om, at selskabet afvikler seks mandskabsbaser.

Ifølge selskabet er der tale om baser tilhørende selskabets Boeing 737-800 og 737 MAX 8-produktion, der primært betjener europæiske ruter samt en række ruter over Atlanten.

Afviklingerne rammer baser i Spanien (Palma de Mallorca, Gran Canaria og Tenerife), Italien (Rom Fiumicino) og USA (Stewart nær New York og Providence, Rhode Island nær Boston).

Også langdistancebaser lukkes

I september sidste år meddelte Norwegian, at netop en række flyvninger over Atlanten med Boeing 737 MAX 8 fra Stewart-lufthavnen ville skulle lukkes.

Derudover vil Norwegian afvikle baserne for langdistancepiloterne i Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale, Florida.

Nyheden om base-lukninger kommer efter, at Norwegian i november måtte meddele, at skalskabet skulle barbere udgifterne med 2 milliarder norske kroner. Lavere efterspørgsel og højere oliepriser presser selskabets økonomi.

»Vi er taknemmelige for vores besætninger på de berørte baser for deres hårde arbejde og engagement og vores mål er at sikre, at så få kolleger som muligt bliver berørt. Selskabet har imidlertid nået et punkt, hvor det skal foretage nødvendige justeringer,« siger Helga Bollmann Leknes, Norwegian’s kommercielle direktør og driftschef af bemandingsselskabet Norwegian Air Resources.

Ifølge selskabet vil man strække sig langt for at undgå opsigelser. Selskabet oplyser, at man allerede er i dialog med de berørte personalegruppers fagforeninger.

Risikerer at skulle flytte langt for nyt job

Dette skal blandt andet forsøges opfyldt ved at tilbyde personalet job på baser i Oslo, Stockholm og Madrid eller på selskabets langdistance-ruter.

Ser man på den geografiske placering af baserne, som Norwegian vil afvikle, og de baser der vil blive tilbudt som ny arbejdsplads, er der imidlertid tale om betragtelige afstande, som personalet vil skulle flytte.

Nedskæringerne forventes gennemført fra april og frem mod udgangen af 2019.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev