Luksuriøst schweizisk luftfartsselskab erklærer sig konkurs

Schweiziske Privat Air, der i Danmark har været kendt for at flyve for SAS, har begæret selskabet konkurs.

Samme skæbne lider datterselskabet i Tyskland, skriver selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside.

En række hændelser over de seneste uger skal angiveligt have slået selskabet så voldsomt ud af kurs, at man har begæret selskabet insolvent på eget initiativ, fremgår det af en meddelelse på selskabets hjemmeside.

Selskabet skal senest have mistet en kontrakt hos tyske Lufthansa om at beflyve ruten Frankfurt-Pune, Indien.

Kendt for rene business-fly

Privat Air er kendt for sine fly, der er indrettet udelukkende med businessclass. Således fandt man eksempelvis 44 businessclass-sæder i selskabets fly, der hos de fleste andre selskaber findes indrettet med 148 økonomiklasse-sæder.

Det var blandt andet sådan et fly, selskabet fløj med for SAS mellem Stavanger og Huston i 2014. Ruten måtte siden lukkes og flyet indrettes med også en økonomiklasse, da selskabet fik til opgave at flyve København-Boston ind til kontraktens udløb i 2017.

Selskabets var imidlertid også kendt for et afslappet forhold til såvel overenskomster som skattelovgivning.

Privat Air blev stiftet i 1977 og i dag arbejdsplads for 226 ansatte i Schweiz, Tyskland og Portugal. Dertil kommer 65 ansatte løstansatte. I perioder har medarbejderstaben dog talt op mod 400 ansatte.

Europæisk luftfart ramt af konkurser

Europæisk luftfart har i de seneste måneder været udsat for en række konkurser. Primera Air, Small Planet Airlines samt cypriotiske Cobalt Air har drejet nøglen om.

Imens har selskaber som Flybe og WOW air indledt kampen for at holde deres fly på vingerne. Sidstnævnte er imidlertid lykkedes med at tiltrække nye investorer efter at et ellers planlagt opkøb af konkurrenten Icelandair, der i øvrigt selv sidder stramt i det, faldt til jorden.

Skærpet konkurrence og stigende oliepriser er fællesnævner for de fleste selskabers økonomiske problemer.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev