Københavns Lufthavne kommer ud af første kvartal med et overskud på 98 millioner kr.

Københavns Lufthavne har i dag offentliggjort kvartalsrapport, som viser et overskud før skat på 98 millioner kr. før skat.

Københavns Lufthavne kommer ud af første kvartal med et overskud på 98 millioner kr. før skat og en samlet omsætning på 1 milliard kr. Det er en klar forbedring i forhold til sidste år, hvor første kvartal gav et underskud på 59 millioner kr. før skat, og den samlede omsætning var på 839 millioner kr.

I årets første kvartal rejste knap 5,8 millioner passagerer gennem lufthavn, hvilket er 11 procent flere end samme kvartal sidste år. Resultaterne er dog ikke på niveau med 2019 – året før pandemien. Her havde lufthavnen 6,3 millioner passagerer i samme periode.

“Jeg er godt tilfreds med resultatet for de første tre måneder, som lever op til vores plan og prognose. Vi mærker en fortsat stigende rejselyst, og der er høj aktivitet i terminalerne med mange rejsende, men vi er endnu ikke på niveau med 2019, og vi kan godt mærke, at vi mangler ni procent af passagererne,” siger Christian Poulsen, direktør i Københavns Lufthavne.

Den aeronautiske omsætning fra flytrafikken landede på 608 millioner kr. i første kvartal, hvilket er en stigning på 39 procent i forhold til sidste år. Stigningen er primært drevet af de nye, højere takster og et stigende antal passagerer. Taksterne trådte i kraft den 1. januar 2024 og er den pris, som flyselskaberne betaler for at bruge lufthavnens baner, terminaler og services.

I årets første kvartal endte den ikke-aeronautiske omsætning på 428 millioner kr., hvilket er en stigning på syv procent i forhold til samme periode sidste år.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev