Jet Time indgår kontrakt om hollandske lavprisflyvninger

Danske Jet Time har netop offentliggjort en aftale om at skulle flyve for hollandske Transavia. Selskabet er en del af Air France-KLM-gruppen og har bygget en forretning op på lavprisrejser.

Aftalen, som Jet Time har indgået, er en såkaldt ACMI-aftale, hvilket betyder, at Jet Time stiller med både fly, besætning, vedligehold og forsikring.

Flyet får base i Transavias hub i hollandske Eindhoven fra 18. april til 6. oktober. Her skal et af Jet Times fornyligt anskaffede Boeing 737-800 producere flyvninger for Transavia til Ibiza, Malaga og Faro.

»Vi glæder os over at indgå ACMI-partnerskab med Transavia og Air France-KLM-gruppen. Denne aftale henover sommeren 2019 bekræfter, at Jet Time har et efterspurgt ACMI-produkt på det nordeuropæiske marked,« siger Jørgen Holme, administrerende direktør i Jet Time.

Aftale ind i allerede fyldt ordrebog

Jet Time er siden en større turn around i 2016 lykkedes med at genopbygge en sund forretning med speciale i netop ACMI-kontrakter, hvor selskabet har British Airways, Finnair, airBaltic og SAS blandt kunderne og nu altså også Transavia.

Foruden ACMI flyver Jet Time charterflyvninger for turoperatører i Norden for blandt andre TUI, Bravo Tours, Apollo og Spies.

I sommersæsonen 2019 har Jet Time fyldte ordrebøger primært inden for forretningsområdet charter, oplyser selskabet. Her skal over 400.000 ferieglade danskere, svenskere og finner flyves på ferie med Jet Time.

Jet Time vil henover sommersæsonen 2019 beskæftige 10 fly af flytypen fordelt på seks Boeing 737-700 NG og fire 737-800.

Flyene holdes på vingerne af en medarbejderstab på omkring 500 ansatte, som alle arbejder under dansk overenskomst – i piloternes tilfælde er overenskomsten indgået med, Flyvebranchens Personale Union.

»Det er glædeligt, at endnu et europæisk luftfartsselskab har valgt en leverandør med overenskomst for sine medarbejdere,« siger Kristian Plambeck Lassen, formand for pilotforeningen, der hører ind under FPU.

De hollandske Jet Time flyvninger skal bemandes med personale fra selskabets danske base.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev