Germania går konkurs: 1200 fly-ansatte står til at miste jobbet

Hvad der skulle have været en kortvarig, midlertidig likviditetskrise er endt i en konkurs for det privatejede tyske luftfartsselskab Germania Fluggesellschaft mbH.

Selskabet skriver på sin hjemmeside, at Germania Fluggesellschaft mbH samt søsterselskabet og vedligeholdelses-virksomheden Germania Technik Brandenburg GmbH og Germania Flugdienste GmbH er blevet begæret konkurs mandag den 4. februar 2019.

Flyvningerne er i den forbindelse blevet indstillet.

Det er under tre uger siden, at luftfartsselskabet i en pressemeddelelse kunne berette om succesfulde forhandlinger om tilvejebringelsen af ny kapital i form af 15 millioner euro. Pengene skulle allerede være tikket ind bare en uge senere.

For seks dage siden kunne CH Aviation rapportere, at medarbejdernes januar-løn var forsinket.

Dyrt brændstof slog hårdt

Økonomien er ifølge selskabets blevet presset af uforudsete begivenheder herunder stigende brændstofpriser samt en svækket euro i forhold til dollaren. Desuden har forsinkelser i indfasningen af nye fly og et usædvanligt stort antal vedligeholdelsesopgaver også været en byrde for selskabet.

»Desværre var vi ultimativt ude af stand bringe vores finansielle indsats for at dække et kortvarigt likviditetshov til en positiv konklusion,« siger Karsten Balke, administrerende direktør i Germania Fluggesellschaft i meddelelsen om konkursen og tilføjer:

»Vi beklager meget, at vores eneste mulighed som følge deraf var at begære konkurs. Det er selvfølgelig den påvirkning, som dette skridt vil have på vores medarbejdere, vi beklager allermest. Alle dem som et team har altid gjort deres bedst for at sikre en pålidelig og stabil drift – selv i de stressfule uger bag os. Jeg vil gerne takke dem alle fra bunden at mit hjerte.«

Schweiziske Germania Flug AG og bulgarske Bulgarian Eagle, der er i samme koncern som Germania Fluggesellschaft mbH, er ikke berørt af konkursen, oplyser selskabet.

Germania har tidligere koncentreret sin forretning omkring charterflyvninger, men har i de seneste år foretaget et skifte mod ruteflyvninger med baser i en række af de større tyske lufthavne.

Selskabet beskæftigede i 2014 850 medarbejdere. Siden er flåden og dermed også medarbejderstaben udvidet betragteligt til mindst 1200 ansatte alene i cockpit og kabine.

Selskabets flåde talte ved konkursen: 21 fly af typen Airbus A319, 7 fly af typen Airbus A321 og 9 af typen Boeing 737-700.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev