FPU tilslutter sig netværk for Norwegian-piloter

Luftfartsselskabet Norwegian har i dag baser i en lang række lande. Ekspansionen har gjort det vanskeligere for de ansatte at holde trit med de arbejdsvilkår, som selskabet tilbyder på nye baser.

Derfor har piloterne i Norwegian stiftet Norwegian Pilot Group, NPG.

Formålet med gruppen er at skabe en alliance mellem piloter, der arbejder for Norweigan og etablere sikre, direkte ansættelser under overenskomst for alle piloter i selskabet.

Et stærkt parnerskab

Senest har Norwegian åbnet langrutebase i Københavns Lufthavn. Dette skete med en forudgående aftale om en overenskomst med Flyvebranchens Personale Union, FPU. Og nu træder FPU også ind i NPG.

»I NPG sætter vi stort pris på at have stærke partnere, der repræsenterer Norwegian piloter med lokal erfaring og støtte,« siger Martin Stork, formand for NPG og tilføjer:

»NPG anbefaler på de kraftigste at alle Dreamliner-piloter med base i CPH melder sig ind i FPU – ikke blot for at få adgang til den enorme lokale ekspertise fra FPU – men også for at få adgang til NPS’s globale netværk af støtte og information skræddersyet til Norwegian-piloter.«

200 piloter på dansk langrutebase

Op mod 200 piloter får base i København i forbindelse med Norwegians nye langrute-base.

»Der er to vigtige faktorer på spil her. Den første er fundamentet, hvilket er en stærk lokal repræsentation via FPU, og den anden er, at vi fortsætter det gode internationale samarbejde mellem Norwegian piloterne via NPG. Det er vores klare holdning, at når vi opfylder de to faktorer, så opnår vi en stærk organisering,« siger Thilde Waast, formand i FPU.

FPU-formanden mødtes med formanden for Norwegian Pilot Group i forbindelse med sidste uges Trans-National Airline (TNA)-workshop, som afholdtes af den tværeuropæiske pilotforening, European Cockpit Associating.

Gode forhold for ansatte skaber succesfuldt Norwegian

Norwegian Pilot Group arbejder også for lige muligheder for videreuddannelse og sikre ligeværdig repræsentation af de ansatte overfor selskabet uanset hjemland.

Alt dette sker med budskabet om at medlemskab og anerkendelse af fagforeninger er foreneligt med et succesfuldt og profitabelt Norwegian.

Ser man på Norwegians netværk er der bare i de seneste år kommet to nye lande til, hvor selskabet har overenskomst. Således er det efterhånden et stort flertal af de ansatte hos det norsk stiftede lavprisselskab, der i dag arbejder under overenskomst.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev