FPU skaffer piloter godtgørelse for ulovlige ansættelseskontrakter

En stor gruppe piloter ansat ved et fragtflyselskab med dansk base har i en lang årrække være ansat på mangelfulde kontrakter.

Manglen bestod i, at piloternes opsigelsesvarsel ifølge kontrakterne var forlænget til tre måneder i strid med funktionærlovens regler, hvor der normalt gælder en måneds opsigelsesvarsel.

Ulovlige kontrakter

Kontrakterne var dermed i strid med funktionærlovens regler, påpeger Jan Gam, advokat for FPU i brancheorganisationen Luftfart og Jernbane:

»Hvis du vil forlænge medarbejderens opsigelsesvarsel, skal arbejdsgivers opsigelsesvarsel forlænges tilsvarende. Det blev vi gjort opmærksomme på, efter et medlem ønskede at foretage et hurtigt jobskifte og derfor sagde op i selskabet,« forklarer han.

En ændring af medarbejderens opsigelsesvarsel må således alene ske, hvis arbejdsgivers opsigelsesvarsel forlænges tilsvarende, og dette var ikke tilfældet.

Det forlængede opsigelsesvarsel havde den kedelige konsekvens for den pågældende medarbejder, at han ikke fik job på den base, som han havde ønsket i forbindelse med det nye job.

10.000 kroner i godtgørelse

FPU rettede henvendelse til Dansk Industri, hvor det pågældende luftfartsselskab er medlem, om de mangelfulde kontrakter.

Sagen blev løst på et mæglingsmøde, hvor der blev indgået forlig.

Piloten, som blev mistede muligheden for at opnå den ønskede base i sit nye job på grund af det lange og ulovlige opsigelsesvarsel, fik i den forbindelse en kompensation på 10.000 kroner skattefrit.

Alle øvrige piloter herunder også tidligere ansatte som i sin tid vart ansat på mangelfulde kontrakter, som er medlemmer af FPU, fik 2000 kroner i skattefri godtgørelse.

Skriv en kommentar

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev