FPU og Greybird indgår overenskomst

Torsdag nat fandt ledelsen i den aarhusianske flyveskole, Greybird, og flyveinstruktørerne hinanden ved forhandlingsbordet. Resultatet er en ny 4-årig overenskomst for de ansatte, og dermed kan den verserende konflikt afsluttes så snart, at medlemmerne har stemt ja til den nye aftale.

 Halvanden års forhandling kulminerede i nat. Dermed står det klart, at flyveinstruktørerne, der underviser piloteleverne på den Aarhusianske flyveskole GreyBird, fremover kommer til at arbejde på overenskomstdækkede vilkår.

Det betyder også, at den verserende konflikt, som instruktørerne og FPU påbegyndte i marts, kan afsluttes, når medlemmerne forventeligt stemmer ja til aftalen. Urafstemningen sættes i gang i dag og afsluttes allerede i morgen.

Næstformanden i FPU, Anders Mark Jensen, har siddet med ved bordet under hele forhandlingsforløbet, og han sætter stor pris på aftalen.

Historisk aftale

”Egentlig synes jeg, det er en historisk aftale. Det er jo den første overenskomst for flyveinstruktører på en flyveskole i Danmark. Det kan både GreyBird og instruktørerne være stolte over. Det holdt hårdt, men jeg er glad for en aftale, der giver et markant løft til vores medlemmer på samtlige områder”

FPU’s næstformand giver stor ros til de ansatte, som har ønsket overenskomsten.

”Jeg er så stolt over vores medlemmer, der har kæmpet en flot kamp med et beundringsværdigt sammenhold, der tegner godt for fremtidens piloter. Jeg ved også, at de glæder sig til at komme i gang med arbejdet igen.”

Ser frem til samarbejdet

Søren Møller, adm. direktør for GreyBird er glad for den nye aftale.

“Processen har været lang, men også lærerig på begge sider af bordet. Jeg er glad for, at vi er kommet i mål med en aftale, hvor kompromiserne fra begge parter gør, at det har været muligt at blive enige om en lang aftale, der strækker sig helt til 2026. Det er for mig det tydeligste bevis på, at enigheden ikke bare er opstået for at afslutte en optrappet situation, men rent faktisk har indfundet sig gensidigt.”

Begge parter ser frem til et godt samarbejde fremover.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev