FPU får sin første forbundssekretær: ”Det er en stor tillid at få”

En enstemmig kongres har valgt den tidligere pilot Kasper Svendsen som ny forbundssekretær i FPU.

FPU får for første gang en forbundssekretær. Det sker, efter at den tidligere pilot Kasper Svendsen er blevet valgt ved en ekstraordinær kongres tirsdag denne uge.

Både tillidsrepræsentanter og delegerede kunne stemme, da Kasper Svendsen enstemmigt blev valgt som forbundssekretær.

“Jeg er enormt stolt og beæret over at få lov til at repræsentere medlemmerne i FPU, og jeg glæder mig meget til at kæmpe for vores medlemmers interesser. Det er en stor tillid at få, og jeg vil gøre mit ypperste for hver dag at leve op til den forventning, som vores medlemmer har til os,” siger Kasper Svendsen, der har arbejdet som pilot de sidste 10 år.  

Valget af Kasper Svendsen betyder, at FPUs politiske ledelse nu er blevet udvidet med et tredje medlem. Ledelsen vil fremover bestå af formand Thilde Waast, næstformand Anders Mark Jensen og Kasper Svendsen som forbundssekretær.

Medlemmerne i fokus

Kasper Svendsen har siden august været ansat i FPU som faglig konsulent. Inden da arbejdede han som pilot i Cityjet, hvor han også deltog i bestyrelsesarbejde for den lokale pilotforening.

“Jeg har altid lavet mit arbejde som tillidsvalgt med medlemmerne i fokus, og det vil jeg blive ved i min nye position. Jeg har været med i fagbevægelsen i mange år, og som forbundssekretær får jeg mulighed for hver dag at kunne arbejde for at forbedre vores branche,” siger Kasper Svendsen.

Blandt hans mærkesager er, at de flyvende skal have en bedre balance mellem arbejde og familieliv. Han vil sætte fokus på, at nyuddannede piloter får bedre muligheder og vilkår. Og han vil arbejde på, at der skabes bedre vilkår i bunden af luftfartsbranchen, så lavprisselskaber uden overenskomst ikke kan presse overenskomstdækkede selskaber med unfair konkurrence.

FPU vokser

Stigende medlemstal og flere og flere overenskomster har gjort, at det var den rette tid at udvide den politiske ledelse, fortæller FPUs formand Thilde Waast.

”Vi er blevet en stor forening hen over årene, og vores medlemstal stiger. Derfor giver det rigtig god mening, at vi nu får en forbundssekretær, der kan styrke FPUs faglige arbejde. Kasper skal hjælpe tillidsrepræsentanter i overenskomstforhandlinger, og han skal hjælpe vores medlemmer ved faglige henvendelser,” siger Thilde Waast.

FPU er gået fra at have 12 overenskomster i 2008 til at have mere end 30 overenskomster i 2022. Som forbundssekretær i FPU har Kasper Svendsen politisk mandat til at forhandle overenskomster og aftaler på plads. ”Kasper kommer til FPU direkte fra et job som pilot, og han ved, hvad der rører sig i dagligdagen blandt de flyvende. Vi er helt sikre på, at han med sin viden og erfaring vil kunne bidrage med en helt særlig værdi for vores medlemmer,” siger Thilde Waast.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev