FPU får ny lokalforening: Piloterne i West Atlantic danner pilotforening

FPU har fået en ny afdeling, efter at piloterne i cargoselskabet West Atlantic har dannet en lokalforening og konstitueret en bestyrelse.

Piloterne i cargoselskabet West Atlantic er gået sammen om at danne en forening og vælge en bestyrelse. Det er første gang, at de danner en forening i FPU.

West Atlantic oprettede en dansk base i juni 2023. Piloterne har dansk kontrakt og en overenskomst, der er tegnet mellem West Atlantic og FPU.

”Det er spændende at være med til en ny begyndelse, og vi kigger fremad med positivt mindset og ser frem til, at det går bedre og bedre for selskabet,” siger Jan Langer, der er nyvalgt formand for West Atlantic Pilot Association.

Der er omkring 20 piloter ansat på West Atlantics base i Københavns Lufthavn.

Håber på operationer ud af København

West Atlantic flyver primært for FedEx og har også flyvninger for DHL. Selskabet flyver fortrinsvist Boeing 737, men har også flyvninger med Boeing 757.        

De danskbaserede piloter møder typisk ind på basen i København, hvorfra de flyver til for eksempel Liège, Paris og Leipzig og foretager flyvninger derfra af en uge ad gangen.

”Vi håber, at der også kommer operationer ud af København. Det ville være fantatsisk for de danske og sydsvenske medarbejdere, hvis vi kunne få noget ud af København,” siger Jan Langer.

I FPU glæder man sig over, at piloterne har dannet en forening.

”Det er rigtig glædeligt, at piloterne er gået sammen og har valgt en bestyrelse og dannet en forening. Sammen står man stærkest, og vi ser frem til et godt samarbejde med foreningen,” siger Kasper Svendsen, forbundssekretær i FPU.

Fagbladet Luftfart
Få nyheder om flyvebranchen på mail.
Nyhedsbrev